Het jarige boutique design hotel The Albus in Amsterdam is vernieuwd en een must-visit!

The Albus hotel Amsterdam

Het jarige boutique design hotel The Albus in Amsterdam is vernieuwd en een must-visit!

Het vijftienjarig boutique design hotel The Albus in Amsterdam is vernieuwd en moet absoluut op jouw must-visit hotel list!

The Albus hotel Amsterdam

Een van de mooiste boutique hotels in Amsterdam viert dit jaar de 15e verjaardag. Om deze mijlpaal te vieren heeft The Albus  – dat al werd geroemd om zijn design – zijn interieur nog eens extra handen genomen.

Je hebt hotels en je hebt hotels. Zoek je echter een hotel in Amsterdam dat uitblinkt in design en toch ook wel over een touch of glamour beschikt, dan kom je snel uit bij viersterrenhotel The Albus.

The Albus hotel in Amsterdam

Het viersterren Superior boutique design hotel in hip en bruisend hartje Amsterdam (Vijzelstraat) nam het afgelopen jaar een aantal interieurzaken op de schop. Was deze renovatie nodig? Misschien niet, aangezien het hotel al bekend stond om zijn designmeubilair van uiteenlopende ontwerpers als Eileen Gray, Marc Sadler, Enzo Catellani en Per Weiss. Toch wilde eigenaar Taco van der Meer het hotel een nóg luxere uitstraling meegeven.

The Albus hotel Amsterdam

Het resultaat? Wat dacht je van bladgoud op de muren en deuren in de gang of douchen onder heerlijke regendouches met een exclusieve zeeplijn voor hem en haar? Alles doe je bij The Albus in stijl en omdat ieder modern hotel hedendaags ‘groen’ hoog in het vaandel heeft staan, werd bovendien een compleet nieuw aircosysteem geïnstalleerd. The Albus hotel mag zich nu het allereerste hotel in Europa noemen zonder CO2-uitstoot.

Naast alle bestaande glorie binnen het boutique hotel, brengen alle nieuwe facetten, van nieuwe badkamers tot vernieuwde gangen, extra reden om eens de toerist in eigen stad of land uit te hangen en een overnachting te boeken.

Restaurant Senses

Hotel The Albus blinkt ook uit in culinaire zin. Het hotel beschikt namelijk over toprestaurant Senses by Lars Bertelsen, dat zelfs in de top 500 van restaurantgids Lekker staat; de Nederlandse ‘Michelingids’. Met zijn drie tot zes gangenmenu’s brengt de chef-kok onconventionele gerechten met ongewone textuur- en smaakcombinaties.

Restaurant Senses The Albus hotel Amsterdam

Denk aan varkenswang of hert met ontbijtkoekcroûte. Alle verrassende gerechten worden bereid met verse, seizoensgebonden en duurzame ingrediënten. In feite wordt de lijn van kwaliteit binnen het hotel moeiteloos doorgetrokken naar het restaurant.

Wanneer ga jij hier boeken?

The Albus hotel Amsterdam

The Albus hotel Amsterdam

The Albus hotel Amsterdam

The Albus hotel Amsterdam

Post a Comment

#Volg ons op Instagram