Wat je nooit moet vergeten als je gaat verhuizen! (Handig)

verhuizen verhuischecklist studentverhuizers

Wat je nooit moet vergeten als je gaat verhuizen! (Handig)

Voor het eerst zelfstandig verhuizen gebeurt vaak ten tijde van onze studietijd, maar waar moeten we allemaal op letten met verhuizen en wat kon achteraf beter?

verhuizen verhuischecklist studentverhuizers

Over het algemeen verhuizen we allemaal minstens één tot twee keer in ons leven, waarbij de eerste keer zelfstandig – zonder pa en ma – als student zijnde plaatsvindt. Waar moet je nu eigenlijk op letten als je gaat verhuizen en wat hadden we achteraf slimmer kunnen doen?

Of je nu van plan bent om te verhuizen met je gezin of als student, er zijn veel verschillende zaken waar je rekening mee wilt houden. Er zijn natuurlijk nieuwe contracten die moeten worden getekend en bestaande die moeten worden opgezegd, we moeten vrije dagen plannen, etc. Er is echter ook de verhuizing zelf, welke vaak wordt onderschat in onder andere logistiek, planning en arbeid.

Het belangrijkste bij het plannen van een verhuizing is in ieder geval het maken van een verhuischecklist. Deze checklist voorzie je net als iedere checklist van de to-do’s en is eigenlijk een soort draaiboek om te voorkomen dat je achteraf of gaandeweg tegen vervelende situaties aanloopt.

Je checklist creëer je natuurlijk op basis van jouw verhuistraject van A tot Z. Dit betekent dat je allereerst kijkt hoe je al jouw inboedel weg krijgt bij A om vervolgens te plaatsen bij B. Verhuis je bijvoorbeeld van een rijtjeshuis bij je ouders in een dorp naar een studentenkamer op vier hoog in het centrum van Amsterdam, dan zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden dan bij een verhuizing vanuit pa en ma’s villa naar een appartement op de begane grond in een Utrechtse buitenwijk.

verhuizen verhuischecklist studentverhuizers

Zo’n verhuischecklist is dus niet altijd hetzelfde. Immers, je hebt bijvoorbeeld een verhuislift waarschijnlijk alleen maar nodig als jouw bank die scherpe hoek op de trap van het nieuwe studentenhuis écht niet kan maken. Toch zijn er een hele hoop zaken die wél op elk lijstje terugkomen.

Bij deze verhuischecklist kun je zien dat een dergelijke checklist bijzonder veel vakjes heeft om aan te vinken. Godzijdank zijn er voor de mannen onder ons die wel wat extra hulp kunnen gebruiken – we hebben al zo’n volle agenda – ook bedrijven die verhuizingen verzorgen op een slimme en goedkope manier. Bovendien helpen deze zogeheten studentverhuizers je ook bij klusjes in huis, zoals lampen ophangen of muren witten. Ideaal toch?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram