Gezond en goedkoop: op de fiets naar het werk! (Reminder)

fietsen naar werk gezond milieu

Gezond en goedkoop: op de fiets naar het werk! (Reminder)

Even ter herinnering: Fietsen naar het werk, we zouden het allemaal vaker moeten doen! Het is gezond en goedkoop..

gezond en goedkoop fietsen naar werk

Het is niet alleen goedkoper om de auto te laten staan en de fiets te pakken, maar ook goed voor je gezondheid en het milieu.

Als het regent en je bent te laat opgestaan, dan spring je natuurlijk snel in de auto, dat snappen wij ook wel, maar er zijn genoeg dagen in het jaar dat je lekker op de fiets naar het werk kunt gaan.

Lekker goedkoop

Fietsen is goedkoop, klinkt logisch maar je zult het pas echt beseffen als je iedere maand tientallen of honderden euro’s overhoudt. Het rijden van een auto kost veel geld. Allereerst natuurlijk de aanschaf, maar ook de verzekering en benzine- en parkeerkosten die ieder jaar weer hoger lijken te worden.

Goed voor het milieu

Dat de auto veel uitlaatgassen met zich meebrengt weten we allemaal, en de hoeveelheid co2-uitstoot die we samen produceren is bizar hoog. Pak je de fiets en laat je de auto staan, dan help je op een zeer eenvoudige manier mee aan een beter milieu. De fiets is een co2-uitstootvrij vervoermiddel en ook de productie ervan vraagt vele malen minder energie dan de productie van een auto.

Fietsen is gezond

Fietsen is gezond voor je, niet veel nieuws. Maar het is op meer vlakken goed voor je gezondheid dan je waarschijnlijk doorhebt. Tijdens het fietsen train je vrijwel iedere spier in je lichaam en verbrand je direct vet. Ook al fiets je op een rustig tempo iedere dag maar een half uur, je verbetert je conditie al snel en verbrandt dagelijks calorieën. Maar fietsen is ook goed voor je mentale gezondheid. Na een drukke werkdag is het heerlijk om even je hoofd leeg te kunnen maken in de frisse buitenlucht.

Het is bewezen, dagelijkse beweging vermindert stress. Dus pak die fiets naar het werk en verbeter je financiële situatie, je gezondheid en het milieu. Niks mis met gezond en goedkoop, toch?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram