5 handige tips om jouw huis te beveiligen (Handig)

5 Handige tips om jouw huis te beveiligen

5 handige tips om jouw huis te beveiligen (Handig)

Vandaag 5 tips om jouw huis te beveiligen. Jouw woning moet immers geen ‘easy target’ zijn voor inbrekers, toch?

5 Handige tips om jouw huis te beveiligen

Zaken die je lifestyle bepalen: een verzorgd uiterlijk, fashionable kleding, een mooie auto… en je eigen woning. Een plaats waar je kunt ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven en echt even tot rust kunt komen.

Jouw huis beschikt naast ‘zen vibes’ echter ook over een zorgvuldig samengesteld interieur met mogelijk dure items. Helaas hebben anderen het op je spullen voorzien als de kans daar is. Nu het weer wat warmer wordt, laat je wel eens een raampje of deur openstaan. Geen goed idee, want dit geeft een hogere kans op inbraak. Wat kun je allemaal doen om deze kans zo klein mogelijk te houden?

Goede cilindersloten op deuren

De cilindersloten die tegenwoordig de standaard zijn op het gebied van beveiliging van buitendeuren, zijn veel veiliger dan de veelgebruikte klaviersloten daarvoor. Cilindersloten kunnen door de vele sluitingen niet zomaar met inbrekersgereedschap worden geopend en sommige versies zijn zelfs voorzien van kerntrekbeveiliging. Cilindersloten met 2 of 3 SKG-sterren voldoen aan het Politiekeurmerk en verkleinen sterk de kans op inbraak mits ze volgens de regels gemonteerd zijn.

Laat het lijken of je thuis bent

Met brandende verlichting, zowel buiten als binnen, lijkt het alsof er iemand thuis is, wat inbrekers zal afschrikken. Ja kunt dit faken door lampen met tijdschakelaars op bepaalde tijden aan en uit te laten schakelen en buitenverlichting te plaatsen die gekoppeld is aan bewegingssensoren. Een leuke gadget, maar ook heel functioneel, is Fake TV. Dit is een klein kastje dat dezelfde lichtflitsen geeft als een televisie, waardoor het net lijkt alsof je lekker op de bank naar een goede film ligt te kijken.

Inbraakalarmsysteem installeren

Een alarmsysteem is een verzamelnaam voor diverse elektronische veiligheidssystemen. Bij een los alarm gaat er direct een sirene af zodra een sensor wordt geactiveerd; dit is erg geschikt voor de beveiliging van een ruimte of toegang. Een alarmsysteem bestaat uit meerdere sensoren die gekoppeld zijn en een centrale die jou of een speciale dienst op afstand waarschuwt. De sensoren kunnen in beide gevallen bestaan uit bijvoorbeeld bewegingsmelders, maar ook uit trilalarmen, of deur- of raamalarmen.

5 Handige tips om jouw huis te beveiligen

Berg waardevolle bezittingen op in een kluis

Ook al beveilig je je huis nog zo goed, het kan toch een keer voorkomen dat inbrekers weten in te dringen. In dat geval is het een extra beveiliging als persoonlijke eigendommen van grote materiële of emotionele waarde veilig in een kluis zijn opgeborgen. De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers die geen hoogstaand gereedschap hebben en zich vooral richten op spullen die gemakkelijk mee te nemen zijn. Kluizen kunnen bovendien niet alleen inbraakwerend zijn, maar ook brandwerend.

Buur(t)preventie

De buren en buurt waarin je woont, kunnen ook een rol spelen bij de beveiliging van je huis. Vraag als je op vakantie gaat je buren bijvoorbeeld om de brievenbus regelmatig te legen, extra lampen aan en uit te doen en gordijnen te openen en sluiten zodat het thuis eruit ziet alsof je gewoon aanwezig bent. Door lid te worden van een buurtpreventiegroep ben je altijd snel op de hoogte als er verdachte situaties of personen zijn gespot in de wijk.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram