Weinig baardgroei en toch een mannelijke baard? De baardtransplantatie is de next trend!

baardtransplantatie

Weinig baardgroei en toch een mannelijke baard? De baardtransplantatie is de next trend!

Weinig baardgroei? De baardtransplantatie is momenteel in opkomst en is allang geen taboe meer!

baardtransplantatie

Mannen zijn steeds meer de harige wezens die ze ooit waren. Die conclusie valt te trekken uit de snelle veranderingen in haardracht aan het mannenfront. Was de baard niet ooit weggelegd voor stoffige wetenschappers in C&A-colbertjes?

De populaire ‘hipsterbaard’ – niet alleen voor hipsters – heeft het modebeeld compleet veranderd. Maar wat nu als de haartjes op de onderkaak maar niet willen groeien? Geen probleem: een baardtransplantatie is dé oplossing.

Al een paar jaar lang is-ie onontkoombaar op straat: de hipsterbaard. Het royale baardje is snel in populariteit gegroeid, mede door filmsterren, muzikanten en voetballers. De scheermesjes zijn vervangen door hightech trimmers die de baard op de millimeter nauwkeurig afscheren. De gladde onderkaak is verleden tijd. baardtransplantatie kliniek hipsterbaard

De David-Beckham-look – één van de trendsetters – kreeg massaal navolging. Ook mannen die nooit echt in de trendy voorhoede rondliepen, lieten (al of niet onder dwang van partnerlief) de baard staan. Daarmee krijgt de man weer een stoere uitstraling – zie Hugh Jackman in Logan. De massale bewondering voor de hipsterbaard is natuurlijk niet toevallig. Mannen houden diep in hun hart van hun lichaamsbeharing. Kaal worden? Ze moeten er niet aan denken.

Zo, gebrek aan testosteron?

Kaalheid wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor een bepaald hormoon. Meer precies: dihydrotestosteron (DHT). Daardoor krimpen de haarfollikels eerst om later helemaal te stoppen met functioneren. En juist in dat woordje ‘testosteron’ zit ‘m de kneep. Nog onverminderd doet het bekende broodje-aap-verhaal de ronde dat een kale man niet alleen haar, maar óók mannelijkheid te kort komt. En welke man wil z’n onbegroeide schedel laten figureren als uithangbord voor een seksleven dat op een laag pitje staat?

haartransplantatie andy van der meyde

Haartransplantatie als must-have…

Haartransplantaties waren al een trend. Wordt de baardtransplantatie inderdaad de must-have van 2017? Die kans is groot. De introductie van nieuwe technieken zoals FUE heeft de ingreep een stuk eenvoudiger gemaakt. FUE staat voor ‘Folliculair Unit Extraction’, een techniek die in een paar jaar tijd het transplantatielandschap compleet op z’n kale kop heeft gezet. Was het eerst nodig om een deel behaarde hoofdhuid letterlijk te transplanteren, nu gaat het haarzakje voor haarzakje. Uit een donorgebied worden individuele haarzakjes met een of meer haren gehaald, die na controle worden teruggeplaatst in het te behandelen gebied.

baardtransplantatie hairplus medical care

De kliniek Hairplus medical care in Rotterdam voert wekelijks baardtransplantaties uit en geeft daarop een levenslange groeigarantie. Geen enkele reden voor een man om nog zonder baard rond te lopen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram