Bentley onthulde onlangs zijn eerste elektrische concept car

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Bentley onthulde onlangs zijn eerste elektrische concept car

De elektrische Bentley EXP 12 Speed 6e concept car wil de toekomst van luxe veranderen..

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Bentley Motors onthulde zijn eerste elektrische concept car bij de Geneva Motor Show begin deze maand. Aangezien dit een ‘game changing’ conceptauto is voor het luxe automerk en de industrie als geheel, werpen we nog eenmaal een blik op de Britse bolide.

De Bentley EXP 12 Speed ​​6e moet het eerste ‘groene’ model worden van het Britse bedrijf dat in de toekomst kan worden aangeboden. “Bentley is toegewijd aan het aanbieden van een elektrisch model in haar toekomstige portfolio”, aldus voorzitter en chief executive van Bentley Motors, Wolfgang Dürheimer.

De grille van de conceptauto heeft een 3D-geometrie en een ‘gerookte’ afwerking met koperen details en een logo dat oplicht in een helder wit als de auto is gestart. Ontworpen met zowel vorm en functie in het achterhoofd, dragen de lijnen en motorkap allemaal bij aan het prestatie potentieel van de auto. De twee motorkap ‘scoops’ in het bijzonder fungeren als een koellichaam om koeling te bieden aan de batterij en aandrijflijn. In plaats van de traditionele glazen zijspiegels, beschikt de EXP 12 over side-camera’s.

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Met razendsnel inductief opladen en conciërge-achtige diensten aan boord, zal de EXP 12 Speed ​​6e de bestuurder het gevoel geven dat hij koning van de weg is. De gehele middenconsole is gemaakt uit een massief stuk gebogen glas, inclusief een HD OLED-scherm waarop de navigatie, entertainment en klimaatinstellingen zichtbaar zijn. Wanneer snel inductief laden niet beschikbaar is, kan de auto worden aangesloten op wisselstroom voedingen via een extra oplaadpunt verborgen achter de achterste kentekenplaat. Het ‘half-cut’ stuurwiel geeft de auto een circuitgevoel, terwijl leer en een volledig glazen elektronisch dashboard het interieur afronden.

Wij zijn benieuwd wat de komende Bentley EXP 12 Speed ​​6e details omtrent prijs en release ons gaan bieden aan info. Check in de tussentijd ook eens de Bentayga Mulliner SUV.

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Bentley EXP 12 Speed ​​6e

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram