Volkswagen onthulde zijn nieuwe Gran Turismo, de Arteon

Volkswagen Arteon release

Volkswagen onthulde zijn nieuwe Gran Turismo, de Arteon

Volkswagen Arteon is de nieuw geïntroduceerde Gran Turismo!

Volkswagen Arteon release

Volkswagen heeft de Arteon onthuld. Deze nieuwe Gran Turismo beleeft zijn wereldpremière op de Internationale Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart ) en wordt boven de Passat gepositioneerd.

“De Arteon combineert designelementen van een klassieke sportwagen met de elegantie en ruimte van een fastback”, aldus designchef Klaus Bisschoff van Volkswagen. “Het model spreekt zowel het hart als het hoofd aan.”

De Arteon heeft praktische kenmerken, waarbij vorm en functie zijn samengevoegd. Met zijn lange wielbasis, de gestrekte daklijn en het vijfdeurs fastback-design met de looks van een coupé – met wijd openende achterklep – heeft deze Gran Turismo meer ruimte en praktische gebruiksmogelijkheden dan een klassieke limousine.

Volkswagen Arteon release

Aan de voorzijde zien we een volledig nieuw design, inclusief LED-koplampen en dagrijverlichting via verchroomde lamellen naadloos over lopen in de motorkap en de grille. Naast de herkenbare grille, die over de gehele breedte van de auto loopt, is de schouderlijn van de Arteon ook opvallend en herkenbaar. De sportieve wielkasten met lichtmetalen velgen tot 20″ ronden de dynamische Volkswagen af.

Met zijn avantgardistische design, zijn sportieve uitstraling, zijn flexibele gebruiksmogelijkheden en zijn vele ruimte moet de Arteon de nieuwe benchmark worden binnen zijn segment. Het model is leverbaar met efficiënte hightech TSI- en TDI-motoren (van 110 kW/150 pk tot 206 kW/280 pk), voor- en vierwielaandrijving en digitale displays en bedieningselementen.

Volkswagen Arteon 2017

Uiteraard is de nieuwe Volkswagen ook voorzien van moderne assistentie- en comfortsystemen. We zien de nieuwste generatie ACC, de cruise control waarmee automatisch een vooraf ingestelde afstand tot voorliggers wordt aangehouden. Het systeem houdt ook rekening met snelheidsbegrenzingen en/of route informatie en past automatisch de snelheid hierop aan.

Verder zien we de nieuwe dynamische bochtenverlichting – welke op basis van het navigatiesysteem de verlichting in de bochten al aanpast voordat de auto de bocht daadwerkelijk wordt ingestuurd –  en een nieuwe veiligheidsverhogende feature genaamd Emergency Assist. Dit systeem kan de Arteon afremmen in geval van nood, maar tevens de bolide automatisch naar de meest rechtse rijstrook sturen, indien het verkeer dat toelaat.

Volkswagen Arteon 2017

Als we naar de cockpit gaan, dan zien we dat de Volkswagen Arteon onder meer leverbaar is met Active Info Display, een head-up display, en het nieuwe infotainmentsysteem ‘Discover Pro’, met een 9.2 inch glazen scherm waarmee het systeem met behulp van handgebaren is te bedienen.

De Arteon zal zijn wereldpremière krijgen op de Internationale Autosalon van Genève die van 9 tot 19 maart plaatsvindt. De nieuwe Gran Turismo van Volkswagen komt medio 2017 naar Nederland.

Stay tuned voor meer info over omtrent prijzen en specificaties. Klik hier voor meer autonieuws.

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Volkswagen Arteon 2017

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram