Geleende auto verzekeren met Gappie (Handig)

geleende auto verzekeren gappie nationale nederlanden autoverzekering

Geleende auto verzekeren met Gappie (Handig)

Tegenwoordig kun jij je geleende auto verzekeren. Erg handig en veilig!

geleende auto verzekeren gappie nationale nederlanden autoverzekering

Leen jij vaak de auto van vrienden of familie? Aardig van de uitleners, maar hebben jullie het er weleens over gehad wat de stappen zijn als jij schade rijdt?

Er wordt een beroep gedaan op de autoverzekering van de eigenaar. Die kan daardoor schadevrije jaren kwijtraken en draait (op papier) op voor de eventuele kosten die niet worden vergoed. Hoe goed je vriendschap ook is, dit soort situaties kunnen voor problemen zorgen. Als preventie heeft Nationale-Nederlanden, in samenwerking met Headcandy, de verzekeringsapp Gappie in het leven geroepen. Met Gappie kun je jouw leenauto zelf per uur verzekeren.

Denk er maar eens over na. Je stapt, zoals je wel vaker doet, in de auto van je beste vriend. De ritjes verlopen altijd vlekkeloos, maar dit keer gaat het fout en je knalt achter op een voorganger. Met de WA-verzekering van je vriend wordt alleen de schade aan de tegenpartij vergoedt. Helaas is er aan de eigen auto € 2.000,- aan schade ontstaan.

Jij als lener had eigenlijk geen idee wat voor autoverzekering jouw vriend had afgesloten en wist dus ook niet dat hij niet verzekerd was voor schade aan de eigen auto. Wat doe je dan? Betalen, splitten, boos worden omdat hij dat wel even had mogen vertellen? Hoe goed je vriendschap ook is, dit soort voorvallen kunnen voor flink wat scheve gezichten zorgen. En dat moet je niet willen. Een geleende auto verzekeren zou eigenlijk perfect zijn.

Gappie is daarom eigenlijk een geniale uitvinding, want deze app zorgt ervoor dat niet de verzekerde van de auto, maar de lener het risico draagt. De slogan is dan ook ‘Leen een auto, verzeker je vriendschap’. De app zou heel makkelijk moeten werken: gewoon aanzetten als je gaat rijden en uitzetten als je op de bestemming bent. Met Gappie is de lener allrisk verzekerd, waardoor schade aan de tegenpartij én aan de eigen (geleende) auto wordt vergoed. Nationale-Nederlanden zorgt voor de schadeafhandeling en vervangend vervoer als dat nodig is.

De kosten voor deze tijdelijke allriskverzekering vallen ook wel mee, tenminste… als je niet dagelijks in geleende auto’s rijdt. Het eerste uur kost je vijf euro en elk uur daarna één euro, met een maximum van vijftien euro per dag. Voorwaarde om de leenauto met Gappie te verzekeren, is dat de wagen een nieuwwaarde heeft die onder de 75.000,- euro blijft. In de meeste pareltjes die we op Mannenstyle bespreken kun je Gappie dus helaas niet gebruiken.

Al helemaal enthousiast en klaar om de app te gebruiken? Een geleende auto verzekeren laat helaas nog heel even op zich wachten tot Gappie op de markt is. Nationale-Nederlanden is tot half april bezig met het testen van de app. Gaat alles goed en slaat de proef aan, dan komt Gappie nog dit jaar op de markt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram