Guys, even serieus! Zo draag je bij aan een milieuvriendelijke wereld..

Milieubewust leven milieuvriendelijke wereld tips

Guys, even serieus! Zo draag je bij aan een milieuvriendelijke wereld..

Even over tot de orde van de dag met een stukje milieubewust leven voor een milieuvriendelijke wereld!

Milieubewust leven milieuvriendelijke wereld tips

Strakke fashion, dikke auto’s en mooie vrouwen… leuke onderwerpen natuurlijk, maar we willen het nu even hebben over wat serieuzere zaken: duurzaamheid en milieubewustzijn.

Alhoewel President Trump niet gelooft in opwarming van de aarde, weten we allemaal dat we ons steentje moeten bijdragen aan een kleinere ecologische voetafdruk op onze planeet. Hoe je dat doet? Lees het hieronder!

>> Koop mínder kleding!

Kleding is leuk. Túúrlijk. Maar bij de productie van de meeste kleding worden heel veel chemicaliën en pesticiden gebruikt. En dat is vanzelfsprekend zeer schadelijk voor het milieu. Probeer daarom iemand te worden die zijn kleding kieskeurig uitkiest en het ook allemaal draagt. En vergeet je kleding geen tweede leven te geven door het in de kledingbak te gooien. Dubbel winst!

>> Eet mínder vlees!

Want voor de productie van vlees wordt veel CO2 geproduceerd. En CO2 is slecht voor het milieu. Eet dus wat vaker vleesvervangers. Gezond, duurzaam en ook gewoon hartstikke lekker. Wacht niet en begin deze week nog!

>> Zet je televisie UIT, en niet op stand-by!

Hoe vaak hebben we het al wel niet gezegd? Zet jouw elektrische apparaten uit na gebruik en niet op de stand-by-stand. O, en nog wat: als je je iPhone niet aan de oplader hebt liggen, haal de oplader dan uit het stopcontact. Doe je dat niet, dan verbruikt ‘ie tóch stroom. Zonde, toch?

>> Neem energiezuinige apparaten in huis!

Let voortaan op het energielabel van jouw elektrische apparaten. Energielabel A++ is het meest zuinig dat je kan hebben, maar alles met energielabel C of slechter kan écht niet meer jongens. Denk aan het milieu en ga dus voor LED-verlichting in plaats van halogeenverlichting en koop die A+ wasmachine in plaats van dat oude tweedehandsje!

>> Douche minder of korter!

Oké, water is misschien niet duur, maar als we met de hele wereld zo’n minuut per dag korter zouden douchen, dan zou dat héél veel schoon water schelen. En aangezien een beter milieu bij jezelf begint…

Genoeg manieren dus om jezelf wat milieuvriendelijker te maken. Start vandaag nog mannen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram