Deze Drie-Sterren Michelin chef-kok is de Sushi God van Tokyo

Saito Sushi video

Deze Drie-Sterren Michelin chef-kok is de Sushi God van Tokyo

Bekijk chef-kok Takashi Saito – misschien wel ’s werelds sushi MVP – in actie met sushi in zijn drie-sterren Michelin Saito Sushi restaurant.

Saito is de chef-kok die het eind 2016 tegen Jiro Ono opnam voor de Jiro Dreams of Sushi titel, om zo als Japan’s beste sushi chef te worden bekroond.

Net als Ono, verhoogt Saito het niveau van sushi naar onstuimige nieuwe hoogten, en is hij één van de 13 chefs in Japan met een eigen restaurant dat momenteel is uitgerust met de absurde drie-sterren award.

Zoals je zou verwachten, is een reservering maken bij zijn restaurant Sushi Saito – dat maar plek heeft voor 7 (!) gasten –  niet gemakkelijk. Het kan maanden duren voordat je welkom bent (als je geluk hebt).

In de clip van YouTube-gebruikers Simon en Martina worden we close met de ‘senpai’, die een aantal van zijn methoden achter het vinden van zijn ingrediënten prijsgeeft en een tipje van de sluier licht over het bereiden van zijn gerechten.

Zonder te overdrijven, het bekijken van chef-kok Takashi Saito die aan het werk is in de keuken is pure kunst, met een aanpak van sushi die geworteld is in zowel het filosofische als het praktische. Saito Sushi is de naam!

Saito Sushi video

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram