Een auto kopen in Duitsland, zo doe je dat! (Handig)

Mercedes importeren Duitsland auto kopen

Een auto kopen in Duitsland, zo doe je dat! (Handig)

Wil je een Mercedes importeren? Een auto kopen in Duitsland doe je als volgt!

Mercedes importeren Duitsland auto kopen

Als je bolide aan vervanging toe is, ga je rondkijken naar een andere. De meeste mensen kijken daarbij niet verder dan de Nederlandse markt. Je wilt natuurlijk geen standaard autootje waar zo’n beetje de hele stad in rijdt.

Een meer exclusieve auto, het liefst met veel pk`s, is al snel vrij prijzig. Of net iets duurder dan je te besteden hebt. Als dit herkenbaar klinkt, kijk dan eens over de grens, want er staan veel mooie auto`s te koop in Duitsland. Een Mercedes importeren kan bijvoorbeeld bijzonder interessant zijn.

Duitsers zijn gewend om een nieuwe auto zo compleet mogelijk te bestellen. Dus de meeste tweedehandsjes zitten bomvol opties. Er komen natuurlijk wat meer dingen bij kijken als je een auto importeert. Maar dat leggen we je uit zodat een ‘dikke Duitse Mercedes’ ook het overwegen waard is.

Een auto zoeken

In feite werkt het in Duitsland net als in Nederland. Je zoekt eerst online naar de auto van je dromen. Ons buurland is wel net iets groter dan ons kikkerlandje, dus let wel op waar je je nieuwe auto uitkiest. De volgende stap is natuurlijk een proefrit maken. Spreek dan niet aan de andere kant van Duitsland af. Leg eerst contact met de verkoper om teleurstelling te voorkomen. Bedenk wel dat je maar 60% van je budget moet gebruiken voor de aanschafprijs. De rest ben je kwijt aan de BPM, keuring, belasting etc.

Mercedes importeren Duitsland auto kopen

Een proefrit maken

Als je een proefrit wil gaan maken zul je ongetwijfeld een tijdje moeten rijden voordat je bij de verkoper bent. De kans bestaat dat je bij aankomst gelijk ziet dat de auto niks voor jou is. Daarom kun je beter zorgen dat je nog een paar opties hebt op auto`s in de buurt van het eerste adres. Als een auto dan niet bevalt, dan hoef je een paar dagen later niet weer dat hele eind te rijden.

Spreek je geen Duits?

Het kan natuurlijk zijn dat je geen of gebrekkig Duits spreekt. Check of één van je vrienden of familieleden dit wel kan en vraag diegene mee. Je kunt natuurlijk ook de verkoper vragen of hij spreekt, tenminste als je dat zelf ook spreekt. In de grensregio is Nederlands soms ook gewoon prima te doen.

Contant afrekenen

Voor jezelf kun je het beste zorgen dat je het aankoopbedrag contant bij je hebt. Ten eerste hebben de meeste verkopers dat liever, want ‘even’ overmaken duurt nu eenmaal even in het buitenland. Daarnaast voorkom je situaties waarbij je niet weet of je wordt genept of niet. Overleg wel goed of je de auto direct mee kunt nemen, zeker als het een paar uur rijden is vanaf huis. Addertje onder het gras is dat je vervoer moet hebben voor de nieuwe bolide. Je mag namelijk niet zonder kenteken gaan rondtoeren.

Mercedes importeren Duitsland auto kopen

Importeren in Nederland

Als je nieuwe vehikel voor de deur staat moet er natuurlijk nog het een en ander worden afgehandeld. Je kunt al het papierwerk zelf doen. Maar het is heel wat makkelijker als je het kan uitbesteden. Bedrijven zoals Easy Import kunnen deze afhandeling voor jou organiseren. De boetes op het verkeerd registreren zijn hoog, dus het is zeker een aanrader. De volgende zaken moeten namelijk worden georganiseerd:

  • De auto moet worden gekeurd door het RDW;
  • In vrijwel alle gevallen moet je BPM afdragen aan de Belastingdienst;
  • Nadat je auto is gekeurd en je de betaling hebt gedaan krijg je een kentekenregistratie van het RDW. Hiermee kun je kentekenplaten aanvragen;
  • Vervolgens kun je gaan rondtoeren, de motorrijtuigenbelasting volgt vanzelf.

Je snapt wel dat je dit allemaal zelf kunt regelen, maar het is een hoop gedoe. Dan is het uitbesteden aan een importbedrijf wel lekker makkelijk. Een relatief goedkope Mercedes importeren en vervolgens een boete krijgen is natuurlijk onnodig en niet slim!

Wat is BPM?

De BPM is de Belasting van Personenauto`s en Motorrijwielen. In principe moet deze belasting eenmalig worden betaald. Bij nieuwe auto`s die in Nederland op kenteken worden gezet, zit het in de nieuwprijs inbegrepen. Haal je je auto zelf over de grens op, dan moet je deze belasting alsnog lappen. Je kunt zelf de bpm berekenen maar het is eenvoudiger om dit direct door een importbedrijf te laten doen.

Is je vierwieler aan vervanging toe, dan is het wel leuk om eens naar al het moois over de grens te kijken. Als je goed rekening houdt met de extra kosten, kan een ‘Duitser’ prima uit. Een Mercedes importeren uit Duitsland kan bijvoorbeeld heel aantrekkelijk zijn, maar een BMW, Audi of Porsche eveneens!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram