Vakantietip voor 2017: Wij waren bij Summerfall Concert op Curaçao met o.a. Meek Mill, Rick Ross, Nicki Minaj en French Montana (Review)

Summerfall concert curacao 2016 rick ross

Vakantietip voor 2017: Wij waren bij Summerfall Concert op Curaçao met o.a. Meek Mill, Rick Ross, Nicki Minaj en French Montana (Review)

Wij bezochten afgelopen maand Summerfall Concert Curaçao 2016!

Summerfall Concert 2016 Curaçao Mannenstyle.nl POV Recap.

Eind november brachten wij een bezoek aan Summerfall Concert Curaçao 2016 in het Hato Stadion. Dit megaconcert had een line-up met louter grote Amerikaanse urban artiesten en zoiets hebben wij in Nederland nimmer gezien. Een terugblik!

Dat het hier om het grootste festival ever op Curaçao en de Caraïben gaat is een understatement. Wij krijgen regelmatig backstage acces bij events om een volledige blik te krijgen, maar een happening van dit formaat, op z’n Amerikaans in ‘The Caribbean’ is uniek.

Summerfall concert curacao 2016 rick ross

Ricky Rozay live @ Summerfall Concert 2016

Georganiseerd door evenementenbureau Color Events, werd het tropische eiland al enige tijd van te voren lekker gemaakt met een steengoede line-up, die bestond uit: Lil Wayne, Rick Ross, Meek Mill, Jeremih, French Montana, Fat Joe, Yo Gotti en August Alsina.

In een week waar toch wel regelmatig tropische regenbuitjes vielen, bleef het op de avond van Summerfall 2016 gelukkig droog. Het had zo moeten zijn!

Summerfall Concert Curaçao 2016 2017 line-up

‘Via via’ ontvingen wij het programma van Summerfall Concert 2016

Wij vermoeden dat dit te maken heeft met de last-minute afzegging van grote naam Lil Wayne, die eigenhandig zijn performance cancelde en zo de organisatie en fans in de steek liet. Aangezien de Amerikaanse rapper vrij recent een slechte beurt maakte in een interview door eigenlijk de ‘black community’ in Amerika voor paal te zetten – maar vooral zichzelf (klik hier) – vonden wij het persoonlijk niet erg dat de artiest ontbrak door zijn twijfelachtige redenen. Je kunt immers niet genieten van iemand die kwetsende uitspraken doet richting anderen, toch?

Summerfall Concert Curaçao 2016 had echter ‘om het goed te maken’ een surprise. Niemand minder dan Nicki Minaj was meegekomen met haar man Meek Mill en gaf een showtje weg. Eerlijkheidshalve, misschien wel een upgrade ten opzichte van Lil Wayne!

Summerfall Concert Curaçao 2016 Nicki Minaj live

Nicki Minaj verraste het publiek door mee te komen met Meek Mill

Maar even terug naar het begin. Voordat de avond begon ontvingen wij ‘via via’ het programma van die avond en dit zag het goed uit. Met een mix van R&B en Rap van internationaal niveau zag het er naar uit dat het publiek zich kon opmaken voor een bijzondere avond.

De volledige show werd gehost door Big Tigger en daarachter DJ Envy, en het bal werd geopend door R&B zanger August Alsina. Hoe deed hij dit? Zeer slim, want de artiest klom de VIP-ruimte, stak deze over en zocht het publiek op. Hij zong vervolgens met een dame uit het publiek een nummer en de hysterie onder de vrouwen eromheen steeg natuurlijk sky high. Of dit bij het programma hoorde weten wij niet, maar Summerfall had hier een unieke act met de populaire R&B artiest.

Je kunt je voorstellen dat de dames er direct goed in zaten. En als de dames er goed in zitten, dan volgen de heren snel. De overgang naar het wat meer up-tempo en hardere werk van Yo Gotti was dan ook een geslaagde. De rapper kwam met zowel classic hits als wat nieuwer materiaal en droeg het stokje vervolgens over aan good ol’ Fat Joe.

French Montana #summerfall2016 #curacao #showbizz

Een foto die is geplaatst door Darrel Rimon (@rimonjr) op

Fat Joe vereist geen introductie en de ‘big guy from NYC’ was ‘on fire’ met nummers als ‘Lean Back’ en ‘All The Way Up’. Dit laatste succesnummer heeft hij natuurlijk geproduceerd met French Montana en het enthousiasme was dan ook groot toen ‘French’ het podium opkwam om dit nummer samen te doen. De rapper met Marokkaanse roots ging los en had nog een aantal nummers met Fattie voor ons in petto. Het publiek ging ‘nuts’.

De grote kracht van Summerfall Concert Curaçao 2016 was overigens dat artiesten gezamenlijke nummers ook daadwerkelijk samen deden. Vaak doet een artiest bij een concert een nummer waarvan de partner-artiest niet aanwezig is en dat is toch altijd minder. Nu kregen wij ’the complete package’.

Jeremih #summerfall2016

Een foto die is geplaatst door Darrel Rimon (@rimonjr) op

Na de ‘bangers’ van Joe en French werd er gas teruggenomen. Aangezien de drank al even goed vloeide onder het Antilliaanse & Nederlandse publiek en de vele concert-toeristen ‘from all over the world’, was het tijd om een versnelling terug te gaan, uiteraard om er later weer twee omhoog te gaan. Ladies’ man Jeremih was up next en de R&B zanger zorgde ervoor dat een groot deel van het publiek het nog warmer kreeg. Voor de heren natuurlijk de uitgelezen kans om een zwoel, tropisch dansje te doen met hun special lady.

Na Jeremih’s optreden was het tijd voor het moment waar menigeen naar had uitgekeken, Maybach Music zwaargewichten Meek Mill & Rick Ross. Zoals gezegd, de afsluitende Lil Wayne liet het helaas afweten, maar daar was uitstekend op gereageerd.

De koningin van de hip hop betrad namelijk ook de stage. De vibe die door het stadion ging was nog niet zo heftig als toen eerst Meek Mill zijn act startte en hij vervolgens zijn vrouw het podium ophaalde. Het publiek ging crazy!

Nieuwe nummers en klassiekers volgden en de sfeer was goed. Er hing een gemoedelijke sfeer bij Summerfall Concert Curaçao 2016 die wij in Nederland eigenlijk zelden ervaren bij dergelijke urban festivals. Geen lastige mensen en geen sfeer waarbij mensen door dronkenschap bijvoorbeeld agressief worden. Iedereen zat op een heerlijk level en men was er om te genieten.

Meek Mill #meekmill #summerfall2016 #curacao #showbizz

Een foto die is geplaatst door Darrel Rimon (@rimonjr) op

Rick Ross! #summerfall2016 #rickross #curacao #showbizz

Een foto die is geplaatst door Darrel Rimon (@rimonjr) op

Terwijl Meek Mill de tent afbrak zagen wij in onze ooghoeken al een imposante verschijning ’the stage’ langzaam betreden. The Boss, Ricky Rozay! De stevige rapper met kenmerkende baar, die opereert vanuit Miami, Florida, vergezelde zijn rap-collega en vriend Meek Mill op het podium, en samen sloten zij de show knallend af. What a f*cking night!

Wij hadden het geluk over VIP/backstage access te beschikken en konden zo goed zien hoe het event door iedereen werd beleefd. Van voor naar achter was de sfeer perfect en de artiesten gaven oprecht het beste dat ze hadden.

Geen volgevreten sterren die er makkelijk mee weg wilden komen, nee, het publiek werd getrakteerd op tien uit tien. Dit is overigens ook een groot compliment naar Color Events, dat de show en de volledige avond perfect had opgebouwd en ingericht. Wij zijn benieuwd wat zij komende tijd nog meer in petto hebben op het eiland en de rest van de regio. Wellicht zelfs eenzelfde concept naar Nederland brengen?

Summerfall Concert Curaçao 2016 Backstage

Mannen. Het Summerfall Concert Curaçao 2016 van Color Events is eigenlijk een event waarvoor je speciaal naar Curaçao moet komen. Wil je op vakantie naar het eiland, maar weet je nog niet precies wanneer? Ga als dit concert is en check of Color Events überhaupt iets organiseert! Ga als je kunt sowieso een weekje richting het eiland ten tijde van deze unieke show. De grote namen, Caraïbische omstandigheden en opzet van Amerikaans proporties, is iets dat je in Nederland gewoon niet kunt ervaren.

Summerfall 2017? We can’t wait!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram