Jaguar’s nieuwe F-Type reeks is de meest high-tech en spotieve tot heden

Jaguar F-Type 2018 dynamic

Jaguar’s nieuwe F-Type reeks is de meest high-tech en spotieve tot heden

De Jaguar F-Type 2018 collectie met nieuwe F-Type R-Dynamic en F-Type 400 Sport modellen.

Jaguar F-Type 2018

Britse autofabrikant Jaguar heeft zijn F-Type collectie behoorlijk opgepompt voor 2018. We zien high-tech ontwikkelingen, een sportiever ontwerp en twee nieuwe modellen – de F-Type R-Dynamic en de F-Type 400 Sport.

De twee nieuwe modellen brengen het totaal aan F-Type varianten beschikbaar nu op 28. Hiermee rivaliseert de Jaguar F-Type de immens populaire Porsche 911 range.

De F-Type R-Dynamic zal worden aangeboden met een supercharged 3,0-liter V6-motor, hetzij afgestemd op 335 pk of 375 pk, afhankelijk van je smaak en grootte van de portemonnee.

De bolide zal tevens beschikbaar zijn in coupe en cabriolet stijlen (bekijk de prachtige coupe in het Instagram-bericht hieronder), alsmede met de optie voor een achttraps auto of zes-versnellingsbak.

De 400 Sport wordt ondertussen aangedreven door dezelfde supercharged 3,0-liter V6, maar met een indrukwekkende 394 pk. Hij komt ook met een verbeterd remsysteem, meer configureerbare dynamiek en 20-inch donkergrijs lichtmetalen velgen.

Andere updates binnen de autoreeks zijn het toevoegen van Jag’s Touch Pro infotainment systeem in alle 28 modelvarianten. Het systeem is toegankelijk met behulp van het ingebouwde touchscreen en bevat standaard functies zoals navigatie en real-time verkeersinformatie updates.

Interessanter is echter de samenwerking met GoPro. Het duo heeft een app ontwikkeld die aan je camera koppelt en voertuiggegevens zoals snelheid, positie van het gaspedaal, de gekozen versnelling, G-kracht en remkracht toevoegt in een real time video. Dit is natuurlijk in het bijzonder fraai voor hen die genieten van circuitdagen of spectaculaire tochten door de ruige Alpen willen opnemen, om maar een voorbeeld te noemen.

Prijzen van de Jaguar F-Type 2018 reeks zijn nog niet bevestigd. Check out de auto’s hierboven en stay tuned voor meer info via Jaguar’s website.

Jaguar F-Type 2018 dynamic

Jaguar F-Type 2018 dynamic

Jaguar F-Type 2018 dynamic

Jaguar F-Type 2018 400 sport

Jaguar F-Type 2018 400 sport

Jaguar F-Type 2018 400 sport

Jaguar F-Type 2018 dynamic

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram