Tof idee vriendenweekend: Voetbalreis naar Engeland

voetbalreis engeland boeken weekendje weg

Tof idee vriendenweekend: Voetbalreis naar Engeland

 

voetbalreis engeland boeken weekendje weg

Een voetbalreis naar Engeland boeken is een bucketlist dingetje. Nog nooit met je vrienden een Engelse wedstrijd bezocht? Dan is dat de ‘must-do’ tip voor een vriendenweekend in 2017!

Er is niets dat mannen zo samenbrengt als voetbal. En er is niets zo leuk als je laten onderdompelen in een nieuwe voetbalcultuur samen met je vrienden. Een voetbalweekend naar Engeland is daarom een geweldig idee voor het ultieme mannenweekend. Gelukkig is een voetbalreis boeken gemakkelijker dan je denkt, en hoef je er nauwelijks zelf iets voor te doen.

Vervoer
In plaats van heel de tijd opgesloten te zitten in een bus, neem je lekker een ferry met aan boord diverse ontspanningsmogelijkheden: veel bars, een bioscoop en zelfs een casino! Overnachten doe je ook in een kajuit voor 2 personen zodat je, voor je het beseft, aangekomen bent op de bestemming.

Bestemmingen
Voetbal werd uitgevonden in Engeland en als gevolg wordt deze sport als een religie beschouwd aan de andere kant van het Kanaal. Dit is misschien wel het meest van toepassing op de clubs in het noorden van het land, die staan voor het echte Engelse voetbal. Newcastle, Sunderland en Middlesbrough zijn daarom de uitgekozen bestemmingen voor een heerlijk voetbalweekend.

voetbalreis engeland boeken weekendje weg

Newcastle
Newcastle FC speelt haar thuiswedstrijden in het legendarische Saint-James’ Park, dat gerekend wordt tot een van de mooiste voetbalstadions van Europa. Deze voetbaltempel biedt plaats aan 52.387 uitzinnige fans, die hun helden Vurnon Anita (ex-Ajax) en Cheick Tioté (ex-Twente) naar de overwinning schreeuwen. De ploeg van de gewaardeerde coach Rafa Benitez speelt dit seizoen weliswaar in de tweede divisie, maar ongetwijfeld spelen ze volgend jaar weer in de Premier League. Hun kampioenswedstrijd bijwonen zou daarom een onvergetelijke ervaring zijn!

Sunderland
Een half uurtje rijden van Newcastle upon Tyne, vind je het Stadium of Light, waar de grote rivaal Sunderland AFC haar thuisbasis heeft. Naast onze landgenoot Patrick van Aanholt, spelen grote namen zoals Jack Rodwell, Steven Pienaar (ex-Ajax) en Jermain Defoe voor de Black Cats. De resultaten blijven voorlopig uit, maar daar lijdt de sfeer absoluut niet onder!

voetbalreis engeland boeken weekendje weg

Met de boot is de voetbalreis zo in Engeland!

Middlesbrough
Boro speelt dit jaar opnieuw in de Premier League en dat hebben ze geweten! De ploeg draait dit seizoen aardig mee en dat hebben ze onder meer te danken aan gewezen ex-Ajacied Viktor Fischer en onze landgenoot Marten de Roon. Samen met de grote vedette Victor Valdés, die lange tijd de kleuren van FC Barcelona verdedigde, zijn ze te bewonderen in het wondermooie Riverside Stadium.

Aprés-voetbal
Na een heerlijke pot voetbal is het hoog tijd om het plaatselijke nachtleven te verkennen. Ontdek zelf waarom de Engelsen zo gek zijn op hun pints en duik een van de vele kroegen in. Je overnachting is al geregeld, dus daar hoef je je ook geen zorgen meer over te maken. Na een geweldige nacht stappen vertrek je de volgende dag weer met de boot naar Nederland, waar je aan boord nog lekker kunt uitwaaien.

Of je nu op vrijgezellenfeest gaat of een verjaardag te vieren hebt, of er gewoon even lekker van tussenuit wil, een voetbalreis naar Engeland is altijd het beste idee. Vergeet je aspirientjes niet! Hoe ziet jouw ultieme mannenweekend eruit?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram