Het Amerikaanse label Homme Femme LA verovert de ‘streetfashion minded’

Homme Femme LA FW16

Het Amerikaanse label Homme Femme LA verovert de ‘streetfashion minded’

Homme Femme LA

Rapper Future in de HFLA Satin Bomber

Maak kennis met Homme Femme LA. Het luxe streetwear label uit Los Angeles dat al ontdekt is door de bekende grote urban artiesten en langzaamaan de streetfashion wereld aan het veroveren is.

Talloze mensen vroegen zich de afgelopen tijd af van welk label de gave bomber jacks en shirts waren die onder andere Future, Rae Screemurd, PARTYNEXTDOOR, Young Thug en Tory Lanez droegen gedurende hun optredens wereldwijd.

Wij hebben nu het antwoord op de vraag. Maak in Nederland voor het eerst kennis met het luxe streetwear label Homme Femme LA uit Amerika.

Rae Screemurd in HFLA camo t-shirt

Rae Screemurd van de bekende ‘Mannequin Challenge’ hitsong Black Beatles in HFLA Camo T-Shirt

Uitgesproken. Zo kun je het label dat sinds mei 2013 bestaat goed omschrijven wat ons betreft. Met vergelijkbare collecties voor zowel heren (Homme) als dames (Femme), ontworpen in Los Angeles, Californië, zien we een Amerikaans label dat de streetstyle naar een hoger level wilt brengen.

Met gedurfde designs voor bekende modellen en minder bekende silhouetten, wil HFLA graag het verschil maken met zijn streetstyle kleding en dit lijkt ze goed af te gaan.

Zelf zegt het label het volgende over diens ‘origin story’:

“We begonnen dit merk met slechts achthonderd dollar contant geld en een visie op de toekomst. Zonder hulp van investeerders of rolmodellen werken we elke dag hard samen om spraakmakende mode en uitdaging te creëren.

Homme Femme LA

PARTYNEXTDOOR in HFLA Satin Bomber

Wij respecteren de mode-legenden en de merken die voor ons zijn kwamen, maar we willen nieuwe moderne stijlen introduceren en onze eigen draai geven aan oude klassiekers.

Mode is fictie en we willen het verhaal van High End en van hoge kwaliteit street fashion vertellen vanuit ons oogpunt.

Door op te groeien in de binnenstad van Los Angeles hebben we de hoogte- en dieptepunten van onze cultuur ervaren en is onze smaak net zo divers als maar kan.”

Homme Femme LA

Homme Femme LA Fall/Winter 2016 collectie

Het motto van de Homme Femme LA FW16 collectie luidt ‘By Any Means Necessary’. Als je de collectie bekijkt dan begrijp je deze ‘broodnodige’ slogan. We zien namelijk een fashion collectie die heerlijk schreeuwt om op te vallen op een dringende, doch aangename manier.

Binnen de kaders van streetstyle worden er risico’s genomen en zien we patronen terug die doen denken aan onze huidige digitale tijdperk. De collectie is fijn aan de ogen en gedurfd.

Homme Femme LA FW16

Binnen de gehele HFLA FW16 collectie – en andere collecties in de webshop – zien we eigenlijk alles dat je nodig hebt als je van streetfashion houdt. T-shirts met longline fit en HFLA branding, crewneck truien, racer jackets met camo print, complete track suits in zachte duo-teinten, de accessoires die je nodig hebt en natuurlijk die heerlijke ‘satin’ bomber jacks in zwart en rood.

Wat betreft de prijzen is er niks aan de hand. Alhoewel HFLA van kwaliteitsmaterialen gebruik maakt voor zijn collecties, is het nog steeds een label voor downtown LA kids. De bomber jack hit gaat bijvoorbeeld over de toonbank voor slechts $145 dollar. Not bad at all, right?

Homme Femme LA FW16

Homme Femme LA FW16

Homme Femme LA FW16

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram