De bijna zelf-rijdende BWM 5-serie

BMW 5-serie 2017

De bijna zelf-rijdende BWM 5-serie

BMW 5-serie 2017

Begin februari 2017 wordt de zevende generatie van de BMW 5-reeks verwacht. Op zoek naar een nieuwe auto? Wacht dan even tot het begin van het nieuwe jaar. 

Deze BMW 5-serie 2017 is lichter in gewicht, bezit vele nieuwe technologieën én racet in slechts 4 seconden van 0 tot 100 km/u de snelweg op. De gehele publicatie van BMW over deze nieuwe reeks telt meer dan 70 pagina’s, maar wij hebben de leukste feitjes op een rij gezet.

Lichter in gewicht

De nieuwe BMW 5-reeks is een stuk lichter dan zijn voorgangers. Maar liefst 100 kilo. Doordat er meer gebruik is gemaakt van aluminium en stalen kon het gewicht worden teruggebracht. Niet gevreesd, de stijl is nog hetzelfde als gewend. De gewichtsafname scheelt ook flink in de hoogte van je wegenbelasting. Die is namelijk onder andere gebaseerd op het gewicht van de auto.

BMW 5-serie 2017

Lean back

Waarom zelf nog rijden als je auto dat ook voor je kan doen? Dat dachten de ontwerpers van deze nieuwe BMW-serie vast ook. De zevende generatie is namelijk in het bezit van verschillende technologieën waardoor er semiautonoom gereden kan worden in files. Daarnaast heeft de auto verscheidene hulpmiddelen, zoals een snelheidsregelaar. Houd wel altijd zelf een oog op de weg. Een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje.

Gebarenbediening

De nieuwe BMW 5-reeks is voorzien van diverse multimediafuncties. Zo kan de auto communiceren met verschillende informatiediensten om bijvoorbeeld uit te zoeken of er nog beschikbaarheid is in een specifieke parkeergarage. De vele multimediafuncties kunnen worden bediend met gebaren, stem of het touchscreen.

BMW 5-serie 2017

Word niet té lui

Allemaal leuk natuurlijk, die technische snufjes, maar zorg er te allen tijde voor dat je de weg zelf niet uit het zicht verliest. Het zou natuurlijk zonde zijn als je deze BMW 5-serie 2017 in de prak rijdt. Een autoverzekering zul je sowieso moeten afsluiten, maar voor nieuwe auto’s wordt aangeraden een allriskverzekering af te sluiten. Hiermee ben je het meest uitgebreid verzekerd voor schade en krijg je ook een vergoeding als je schade door eigen schuld veroorzaakt.

Voor de échte autoliefhebbers

Tuurlijk, er zit aan deze prachtauto een flink prijskaartje. Zo wordt er geschat dat de nieuwprijs van de BMW 5-serie 2017 om en nabij de €55.000 ligt. Niet iets dat de meesten zomaar uit hun rechterbroekzak trekken. Gelukkig kun je je huidige auto ook een extra onderhoudsbeurt geven óf ombouwen naar je eigen BMW.

BMW 5-serie 2017

Post a Comment

#Volg ons op Instagram