Review: Onze Fitbit Charge 2 recensie biedt duidelijkheid

Fitbit Charge 2 Recensie

Review: Onze Fitbit Charge 2 recensie biedt duidelijkheid

Fitbit Charge 2 Recensie

Wij bekeken de Fitbit Charge 2 en beoordeelden de eigenschappen van de fitness tracker in deze Fitbit Charge 2 recensie. Is de gadget geschikt voor hen die een simpele, doch bovengemiddelde fitness tracker zoeken?

Een van de meest populaire fitness trackers van Fitbit is de twee-jaar-oude Charge HR, die ondertussen gedateerd is in vergelijking met nieuwere wearables. difficult to view a lot of data at a glance.”>Het scherm van de Charge HR is klein, waardoor het moeilijk is om veel gegevens te zien in een oogopslag. De band is niet verwisselbaar, wat betekent dat kopers nooit kunnen variëren en aanpassen, desgewenst. Daarbij herinnert hij je er ook niet aan om een paar extra stappen te zetten om het dagelijkse doel te bereiken, zoals nieuwere Fitbit apparaten en de Apple Watch wel doen.

Fitbit heeft deze minpunten aangepakt en nog veel meer dan dat met de nieuwe Charge 2, die onlangs lanceerde voor zo’n E150,-. De Charge 2 volgt een breder scala aan gezondheid metrics, brengt meer aanpassingsmogelijkheden en beschikt over een groter display. Onze mening over de Charge 2 een week gebruiken lees je in onze Fitbit Charge 2 recensie.

Wat is er nieuw? (Fitbit Charge 2 recensie)

Onder de meest opvallende upgrades van de tracker vinden we zeker het grotere scherm, dat het makkelijker maakt om statistieken en binnenkomende meldingen te bekijken. Dragers kunnen door de verschillende metrics browsen door te tikken op het scherm en het indrukken van een knop aan de zijkant van de band. Deze tik-controles zijn relatief nieuw voor Fitbit; oudere Charge armbanden hadden alleen een aan de zijkant gemonteerde navigatieknop.

De Charge 2 bevat ook twee compleet nieuwe software features, bedoeld om je te helpen een meer levendig beeld van jouw algehele gezondheid vast te leggen. Een Relax functie begeleidt dragers vervolgens middels gecontroleerde ademhaling oefeningen. Ondertussen zien we ook een nieuwe optie, genaamd Cardio Fitness Level. Deze geeft gebruikers een rating op basis van hun hartslag in rust en biedt informatie in hun profiel die hun conditie vergelijkt met andere mensen van hetzelfde geslacht en leeftijd.

Fitbit heeft ook een aantal functies toegevoegd die afwezig waren bij de Charge HR, maar al wel debuteerden bij andere apparaten. Deze omvatten de mogelijkheid om teksten en kalender waarschuwingen op je pols te ontvangen, multi-sport tracking, compatibiliteit met de GPS sensor van je telefoon om locatiegegevens te volgen en tot slot elk uur herinneringen om een paar extra stappen te zetten.

Fitbit Charge 2 Recensie

Fitbit’s Charge 2 past bij een reeks van riempjes, in tegenstelling tot de Charge HR. Naast de verkoop van haar Classic sportieve band in diverse kleuren voor zo’n E30,-, zien we ook premium leren bandjes in roze, bruin en indigo voor E70,-. Fitbit zal uiteindelijk speciale editie trackers in brons en roségouden afwerking gaan aanbieden voor E180,-.

Design en Comfort (Fitbit Charge 2 recensie)

Degenen die bekend zijn met de producten Fitbit zullen het totale ontwerp en de estethiek vergelijkbaar vinden met eerdere producten van het bedrijf. De Charge 2 wordt geleverd met Fitbit’s klassieke rubberachtige band, die wij persoonlijk wel comfortabel vinden bij een hele dag gebruik.

Let wel, verwacht niet dat de Charge 2 vergelijkbaar is met of ter vervanging kan zijn van een sieraad of een elegant horloge, zoals de Fitbit Blaze die wij eerder reviewden dat wellicht wel is. Fitbit heeft er niet veel aan gedaan om het feit te maskeren dat de Charge 2 een fitness-apparaat is. Desondanks zorgt het grotere ontwerp van de Charge 2 wel voor meer functies die fans waarschijnlijk nuttig vinden, met inbegrip van een hartslagmeter en een groter scherm.

Fitness Tracking (Fitbit Charge 2 recensie)

Fitbit Charge 2 RecensieAls het gaat om het toezicht houden op de gezondheidsstatistieken, controleert Fitbit’s nieuwe tracker vrijwel elk belangrijke onderdeel. De Charge 2 kan de hartslag meten, een aantal oefeningen automatisch volgen zonder handmatig de trainingsmodus aan te hoeven zetten, je aanzetten tot een aantal extra stappen voordat het uur voorbij is en tot slot ook het slaappatroon in kaart brengen. Dit is allemaal in aanvulling op de meer basisconditie wearable functies, zoals het bijhouden van je totale aantal actieve minuten, verbrande calorieën, genomen stappen en beklommen traptreden gedurende de dag.

Een nadeel: The Charge 2 beschikt niet over een ‘dedicated’ GPS-chip, wat betekent dat je jouw smartphone in de buurt moet houden als je jouw runs of fietstochten in kaart wilt brengen.

De Charge 2’s nieuwe ademhalingsoefeningen gidst de drager door middel van een twee- of vijf minuten durende inadem- en uitademsessie. Het is veelbelovend om te zien dat Fitbit uitbreidt buiten lichaamsbeweging en voeding en stress management erkent als een belangrijke factor in iemands algehele gezondheid. Apple maakte een soortgelijke move toen zij onlangs een nieuwe Apple Watch functie aankondigde, genaamd Breathe, die dat op soortgelijke wijze uitvoert. Fitbit zegt dat de Charge 2  ook informatie integreert van de hartslagsensor om elke ademhaling sessie aan te passen.

De nieuwe Cardio Fitness Level metriek van de Charge 2 helpt gebruikers meer begrip te krijgen voor de gegevens die het bijhoudt. De stat is een schatting van jouw VO2 Max rating, welke de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam gebruikt is bij het trainen op jouw maximum (hogere scores zijn over het algemeen beter). Fitbit verzamelt gegevens van het profiel en combineert deze met jouw hartslag in rust om een score te genereren, die vervolgens wordt vergeleken met die van andere mensen in jouw leeftijdscategorie. Om een nauwkeuriger resultaat te krijgen, raadt Fitbit aan om gedurende tenminste 10 minuten op op vlak terrein te rennen, terwijl jouw fitness bandje is verbonden met de GPS van je telefoon.

Fitbit Charge 2 RecensieHet is een handige maatstaf voor de beoordeling van jouw algemene fysieke welzijn, daar waar andere statistieken dat niet zijn. Als je regelmatig loopt, meer dan 10.000 stappen, maar als rang ‘Fair’ hebt in de Cardio Fitness Level grafiek, dan zou dat kunnen betekenen dat je snel in betere vorm moet komen. Ben je van plan om intensief te sporten, bijvoorbeeld met sportteam of een marathon, check dan vooral of het gezond is en dat je klaar bent.

De Fitbit app maakt het overigens ook gemakkelijk om informatie over de dagelijkse gewoonten te ontleden. De nieuwe lay-out van de app zet jouw aantal stappen, kilometers gelopen of gerend, calorieverbruik, actieve minuten en treden beklommen overzichtelijk aan de bovenkant van het scherm, terwijl andere stukjes info, zoals oefening, hartslag, inname van water en slapen in handige vakjes te zien zijn richting de onderkant van het scherm. Wij geven de voorkeur aan deze lay-out boven de aanpak van bijvoorbeeld rivaal Jawbone met zijn UP app, die prestaties en fitness tips met elkaar mengt in een enkele, chronologische stroom.

Notificaties en Batterijleven (Fitbit Charge 2 recensie)

Net als sommige andere moderne fitness-trackers, kan de nieuwste gadget van Fitbit gesprekken, sms-berichten en agenda-waarschuwingen weergeven. Het ontvangen van dit soort meldingen maken pols-gedragen apparaten zoals Fitbit des handiger.  Soms was het echter wel moeilijk om teksten op onze Charge 2 te lezen. Na ontvangst van een bericht is er een korte pauze voordat de tekst over het scherm begint te scrollen. De extra paar seconden tussen het krijgen van een buzz op onze pols en het zien van de tekst was storend, vooral tijdens het trainen.

Een van onze favoriete aspecten van de Charge 2 is de lange levensduur van de batterij, die tijdens onze ervaring tussen de vier en vijf dagen besloeg. Deze duurzaamheid betekent dat gebruikers in staat zijn om de gadget ’s nachts te blijven dragen om hun slaapgewoonten te volgen, in plaats van het af te nemen om zo de tracker op te laden. Ter vergelijking, met de Apple Watch krijgen we iets meer dan anderhalve dag levensduur en van de Samsung Gear FIT2 krijgen we drieënhalve dag. De accu’s in deze apparaten putten waarschijnlijk sneller uit, omdat de Apple Watch en Gear FIT2 met color touch screens komen en een scala aan extra functies bieden.

Conclusie (Fitbit Charge 2 recensie)

Fitbit Charge 2 RecensieFitbit’s nieuwe Charge 2 is een bescheiden ‘refresh’ van het vlaggenschip van het bedrijf met broodnodige toevoegingen, zoals een groter scherm. Voor hen die een basis tracker zoeken die verder gaat dan alleen het meten van trappen en stappen, is de Charge 2 een van de beste beschikbare opties. Mede dankzij de nieuwe Cardio Fitness Level-functie, is hij beter in staat om gebruikers te helpen helderheid te bieden in de gegevens die de gadget verzamelt.

De Charge 2 voelt als iets tussen een ongedwongen fitness tracker en een speciaal sporthorloge. Het beschikt over meer fitness mogelijkheden voor het volgen dan wearables zoals de Apple Watch. Maar de Charge 2 komt niet met zo veel sensoren als apparaten zoals de Gear FIT2 en Microsoft Band, waarvan de eerste is voorzien van een interne GPS-chip, terwijl de laatste ook sensoren biedt voor het meten van dergelijke gegevens als temperatuur van de huid en blootstelling aan UV.

Lopers en zwemmers in het bijzonder adviseren wij toch om elders te kijken, omdat de Charge 2 geen geïntegreerde GPS heeft voor het in kaart brengen van routes, zonder de telefoon in de buurt te hebben. De telefoon is natuurlijk niet waterbestendig genoeg voor een duik in het zwembad en kan irritant zijn bij het hardlopen.

Over het algemeen houden wij van Fitbit’s eenvoudige, minimalistische benadering in vergelijking met sommige concurrerende apparaten. Dat gezegd hebbende, een ontbrekende eigenschap die wij graag zouden willen zien bij de Charge 2 is een soort ‘play & forward’ optie voor muziek. Fitbit Charge 2 RecensieHet is jammer dat de Charge 2 niet over muziek controles beschikt zoals sommige andere producten van Fitbit dat wel doen, want muziek is zo’n belangrijk onderdeel van de trainingservaring voor veel mensen. Dat gezegd hebbende, Fitbit’s nieuwste draagbare gadget zal de gemiddelde persoon op zoek naar een goed afgeronde fitness tracker zeker bevallen, helemaal dankzij sommige SmartWatch functionaliteiten die de gadget heeft.

Laat ons weten of jij iets hebt gemist in deze Fitbit Charge 2 recensie!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram