BBQ’en in de winter met de Traeger BBQ! (Recensie)

traeger bbq recensie

BBQ’en in de winter met de Traeger BBQ! (Recensie)

traeger bbq recensie

Wisten jullie dat er in landen als Amerika ook heel veel wordt gebarbecued in de winter? Een goede barbecue-sessie in de kou is juist extra lekker, en daarom testten wij in deze Traeger BBQ recensie of deze geroemde BBQ geschikt is voor dit hartverwarmende eet-idee voor mannen.

In de zomer genieten we volop van de BBQ, dat is duidelijk. De meesten onder ons hebben een redelijke BBQ staan en velen kopen een wegwerp-barbecue voor een dagje park of strand. Wat velen van jullie misschien niet doorhebben is dat de BBQ ook perfect is voor de maanden om de zomer heen.

Ok, als het regent is een afdakje handig, maar de kou met de BBQ trotseren is juist heerlijk. Lekker BBQ gerookte biefstuk en saté smaken extra lekker rondom het vriespunt. Bovendien blijft het bijbehorende biertje extra koel..

Om goed te barbecueën met het huidige , koudere weer is het wel handig om een goede BBQ te hebben. Een goede BBQ is niet alleen duurzaam – en gaat dus jaren mee – maar bereidt natuurlijk ook veilig en effectief jouw vlees, vis en, vooruit, groenten het best. Om jullie te kunnen adviseren, bekeken wij de BBQ van Traeger in deze Traeger BBQ recensie.

traeger bbq recensie

Zo werkt de Traeger Barbecue

De bereiding van eten op de Traeger BBQ is simpeler dan we gewend zijn van andere BBQ’s. Het gaat namelijk om een zogeheten pelletbarbecue en die zijn bijzonder makkelijk en veilig te bedienen. We gaan het niet te technisch maken, maar een kleine toelichting om wat kennis te genereren is altijd handig:

De pelletbarbecue van Traeger is makkelijk en veilig te bedienen bemerkten wij snel. Zodra je de Traeger BBQ aanzet, wordt de ontstekingsstaaf in de verbrandingsoven geactiveerd. Een grote schroef zorgt vervolgens voor de aanvoer van voldoende houtpellets in de oven en de luchttoevoer wordt in de verbrandingsoven geregeld door de ‘draft induction fan’, zodat de houtpellets genoeg zuurstof krijgen om goed te kunnen branden.

traeger bbq recensie

De ontstekingsstaaf gloeit rood op van de hitte, lang genoeg om de pellets te doen ontbranden. Dit proces werkt volledig elektrisch en alles blijft werken zolang als de grill aanstaat. Om de ontstekingsstaaf, de schroef en de luchttoevoer in werking te stellen is standaard huishoudelijke elektrische stroom vereist, ofwel een normaal stopcontact.

De temperatuur kun je trouwens digitaal regelen middels een elektronisch controlepaneel. Dit is ideaal als je een lagere of hogere temperatuur nodig hebt, afhankelijk van het type vis of vlees – denk aan pulled pork! Er zijn trouwens twee manieren om de hitte en de rook te regelen. Allereerst is er de digitale controller waarbij je zelf de temperatuur kunt intoetsen en daarnaast is er de handmatige controller. Deze laatste heeft drie standen: smoke, medium en high.

BBQ’en met de Traeger

Wij kozen ervoor om beide manieren van temperatuurcontrole toe te passen en eigenlijk waren beide opties erg effectief. Het vlees werd gelijkmatig gaar gekookt en de warme, rokerige lucht kwam van de borden af na het opscheppen.

Het opstarten van de Traeger is zoals gezegd eenvoudig. Je opent de kap, zet de digitale regelaar op ‘roken’ en drinkt een drankje. Je hebt geen lucifers, aanstekervloeistof, etc. nodig, want na 4 minuten heeft de automatische ontsteking de pellets verbrand. Na tien minuutjes plus minus ben je BBQ-ready.

traeger bbq recensie

Oh, en wat betreft de schoonmaak. Dek de lekschaal af met zilverfolie. Deze lekschaal vangt namelijk alle sappen, vetten en kruiden op die door de grillplaat vallen. Als je folie gebruikt dan kun je deze naderhand weggooien en is de barbecue weer schoon.

Wat overigens opviel toen we bezig waren met het grillen, was dat het eten eigenlijk helemaal niet omgedraaid hoefde te worden bij BBQ’en op lage temperatuur. Ga je voor een hogere temperatuur, om bijvoorbeeld een raster in het vlees te schroeien, dan is het natuurlijk wel vanzelfsprekend om even te draaien.

Elk gerecht is ons uitstekend gelukt op de Traeger grill. Van bacon, kip en steak, tot groenten en vis. Dankzij de regelaar kun je dus eigenlijk voor meerdere types van bereiding kiezen, namelijk roken, stoven, grillen en bakken. Als we heel eerlijk zijn dan kunnen we de keuken thuis opdoeken en lekker elke dag deze BBQ in tuin of op balkon gebruiken.

traeger bbq recensie

Zoals je eerder kon lezen in onze Traeger BBQ recensie, maakt deze BBQ dus gebruik van houtpellets. Het is interessant om hier nog extra op in te gaan, want niet alleen zorgt dit voor een extra smaakdimensie, het is ook nog eens gezonder en voordeliger. Waar andere BBQ’s kiezen voor non-natuurlijke brandstoffen om de grill te verwarmen, zoals kolen, heeft de Traeger met zijn houten pellets een honderd procent natuurlijke brandstof.

Het is dus beter voor onszelf en het milieu om met houtpellets te barbecueën, maar ook lekkerder. De pellets zijn namelijk ook verkrijgbaar in verschillende aroma’s. Wij kenden dit fenomeen nog niet, maar de houtpellets zijn beschikbaar in bijvoorbeeld appel- of kersaroma, wat zorgt voor een bijzonder smaakvol, rokerig effect op het eten. Aroma’s die dichter bij het hout liggen zijn trouwens ook verkrijgbaar, zoals eik of es.

traeger bbq recensie

Ons eindoordeel van de Traeger BBQ recensie

Zoals je misschien al kon proeven zijn wij bijzonder enthousiast over de Traeger BBQ. Sowieso is barbecueën in de wintermaanden een verademing, maar dit in combinatie met deze Traeger BBQ is perfect.

De BBQ werkt ontzettend gemakkelijk en het heerlijk malse, sappige en smaakvolle eten dat we ermee bereidden was eigenlijk het enige dat we hoefden te weten. Dat de BBQ ook nog eens makkelijk is schoon te maken, beter is voor mens en milieu en er ook erg mooi uitziet – dit hebben we nog niet eens benoemd – maakt ons erg tevreden BBQ’ers!

Fonteyn bbq recensieTip: Gebruik eens de houtpellets met appelaroma bij de kip. Erg lekker!

Wij vonden de Traeger BBQ voor de Traeger BBQ recensie via Outdoor Living Mall Fonteyn, waar je diverse Traeger BBQ’s kan vinden. Momenteel heb je de Traeger Pro Series 22 Blue BBQ bijvoorbeeld voor €999, ideaal voor op het balkon of in de achtertuin.

traeger bbq recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram