De artiest die de meeste cd’s in 2016 verkocht was niet Drake, Rihanna of Kanye West

Mozart 225: The New Complete Edition CD

De artiest die de meeste cd’s in 2016 verkocht was niet Drake, Rihanna of Kanye West

Mozart 225: The New Complete Edition CD

Mozart is met zijn Mozart 225: The New Complete Edition CD collectie de beste verkopende muziekartiest van het jaar 2016. Hij verkocht meer CD’s dan wie dan ook..

Zonder op tournee te gaan, promo’s vrij te geven of überhaupt in leven te zijn geweest in de afgelopen twee eeuwen, voert Wolfgang Amadeus Mozart de lijst van de best verkochte cd’s van 2016 aan met een CD uitgebracht slechts vijf weken geleden.

Volgens Billboard verkocht Mozart een totaal van 1,25 miljoen cd’s in 2016, daarmee populaire artiesten als Drake, Kanye West en Beyoncé naar de kroon stekend.

De CD die het succes veroorzaakt heeft is Mozart 225: The New Complete Edition. Deze maar liefst 200 cd’s tellende collectie is goed voor meer dan 240 uur muziek en bevat extra uren in de vorm van genundelde lectuur.

Uitgebracht op de 225e verjaardag van de dood van Mozart, is de project uitgeroepen tot de “meest gezaghebbende, volledige en wetenschappelijke box ooit gewijd aan het werk van één componist.”

Iedere individuele CD van de Mozart 225: The New Complete Edition telt overigens als verkoop, waardoor technisch gezien Mozart dus de best verkopende CD’s van het jaar heeft, hoewel slechts ongeveer 6.000 mensen de box kochten.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram