Wetenschappelijk bevestigd: Mannen met ‘Dad Bods’ leven langer en zijn aantrekkelijker voor vrouwen

dad-bod-mannen-aantrekkelijk-vrouwen

Wetenschappelijk bevestigd: Mannen met ‘Dad Bods’ leven langer en zijn aantrekkelijker voor vrouwen

dad-bod-mannen-aantrekkelijk-vrouwen

Mannen met zogeheten ‘dad bods’ – een bescheiden buikje – opgelet. Vrouwen vinden jullie aantrekkelijker en jullie leven langer, aldus de wetenschap.

‘Dad bods’. Het is een vrij nieuwe term, oorspronkelijk gebruikt om op de gemiddelde man te plagen met zijn fysiek. De meeste kerels hebben immers geen Arie Boomsma-achtig lichaam.

Niet iedereen houdt namelijk per dag de uren over die nodig zijn om een dergelijk lichaam bij te houden. Velen hebben een gemiddeld ogend, ‘normaal’ lichaan, de zogeheten ‘Dad bods’. En raad eens? Dit blijkt helemaal geen nadeel te zijn, integendeel.

Blijkbaar helpt een dergelijke fysiek beter bij het doorgeven van je genen, leef je er langer door en ben je zelfs aantrekkelijker voor vrouwen!

dad-bod-wetenschappelijk-mannen

Deze nieuwe theorie is afkomstig van Dr. Richard Bribiescas, een professor in antropologie aan de Universiteit van Yale. In zijn nieuwe boek, ‘Hoe Mannen Ouder Worden: Wat evolutie onthult over de mannelijke gezondheid en mortaliteit’, treedt hij in detail.

“Macho zijn maakt je ziek. Het Hollywood-beeld van de opschepperige, onstuimige man die slechteriken aanpakt en de dag redt roept een perceptie op van onverwoestbaarheid. Alhoewel mannen gemiddeld groter en fysiek sterker zijn dan vrouwen, hebben zij desondanks aanzienlijke zwaktes”, aldus Bribiescas.

“We hebben meer moeite met het afweren van infecties en ziekten in vergelijking met vrouwen, en … mannen zorgen gewoon minder voor zichzelf. Dit heeft een aanzienlijke negatieve invloed op het tempo waarin mannen ouder worden.”

Dr. Bribiescas gaat verder: “Deze verandering in lichaamssamenstelling naar wat meer omvang veroorzaakt niet alleen dat mannen gaan winkelen voor meer comfortabele broeken – wat goed is voor ‘het zaakje’ – maar vergemakkelijkt ook de toegenomen kans in langer leven en, hypothetisch, een hormonaal milieu dat de vaderlijke investering promoot en ondersteunt richting dames.”

Blijkbaar zal een dad bod namelijk minder testosteron door het lichaam pompen en dat betekent dat mannen minder snel vreemd zullen gaan.

Vrouwen zullen dat met hun aangeboren gevoel bemerken, zullen sneller bereid zijn zich te committeren en willen eerder een gezin stichten met deze mannen. Dus onzeker tegenover dat ene topmodel? Gewoon ervoor gaan als zelfverzekerde eigenaar zijnde van een ‘dad bod’ die bovendien bovengemiddeld betrouwbaar en loyaal is.

God zegene de wetenschap!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram