De Nederlandse man is sportiever dan Vlaamse man

nederlandse-man-sportiever-dan-vlaamse-man

De Nederlandse man is sportiever dan Vlaamse man

nederlandse-man-sportiever-dan-vlaamse-man

De Nederlandse man is sportiever dan de Vlaamse man, jazeker. In de eeuwige strijd tussen Nederlanders en Belgen wordt er momenteel qua bijvoorbeeld voetbal meer genoten in Vlaanderen dan in Nederland, maar er is sportief gezien dus ook goed nieuws voor ons.

Vergeleken met de Vlaamse man is de gemiddelde Nederlandse man meer bezig met sport en bewegen. Maar liefst 65% sport geregeld, tegenover een kleine 62% van de Vlaamse mannen. In de provincie Zuid-Holland sport zelfs drie kwart van de mannen minstens één keer in de week. Dit blijkt uit onderzoek naar de Nederlandse en Vlaamse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men.

Het sportieve karakter van ons, de Nederlandse man, toont zich ook in onze voorkeur om op de fiets naar het werk te gaan. Twee op de tien mannen kiest voor de fiets als vervoermiddel, tegenover slechts 9% van alle Vlaamse mannen. In de provincie West-Vlaanderen lijken de mannen wat meer op ons Nederlanders; hier fiets 16% regelmatig naar kantoor. In de provincie Flevoland lijken de mannen juist meer op de Vlamingen; hier pakt slechts één op de tien dagelijks de fiets naar het werk.

Gezonde voeding en beweging de trend
Het lijkt erop dat de Nederlandse man steeds meer bezig is met gezonde voeding en beweging. Foodexpert Dirk Mulder heeft vorig jaar al aangegeven dat voeding en gezondheid steeds meer in de schijnwerpers staan. Dit is allang geen hype meer, maar een langjarige trend. Ook wij mannen gaan in steeds grotere getallen mee met deze ontwikkeling. Dit blijkt tevens uit het aantal fitness en healthblogs dat we massaal volgen.

Nederlandse mannen eten het liefst thuis
71% van de Nederlandse mannen eet liever thuis dan in een restaurant en bij zo’n 62% van de Vlaamse mannen is dit het geval. Ruim een kwart van de Nederlandse mannen kiest dan als diner voor oer-Hollandse stamppot met jus en worst. 7% kiest juist voor de gezonde quinoa salade met superfoods. In Vlaanderen kiest zelfs 10% voor deze gezonde optie. Het favoriete eten blijft nog altijd de schotel met biefstuk, friet en sla. 54% van de Vlamingen kiest dit gerecht als favoriet, tegenover 66% van de Nederlandse heren.

Hij drinkt bier of gaat voor alcoholvrij
Mannen blijven mannen, bier blijft het favoriete drankje. Ruim de helft van de Nederlandse mannen drinkt het liefst een goudgele rakker wanneer zij een avond op stap gaan. Toch valt ook op dat ongeveer twee op de tien mannen, in zowel Vlaanderen als Nederland, geen alcohol nuttigt wanneer zij op stap gaan met vrienden.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram