Avondje uit? Dit is je ideale voorbereiding

Avondje uit? Dit is je ideale voorbereiding

avond-uit-mannen-sushi-bestellen-taxi-mentoday

Als drukbezet man moet je af en toe ook eens relaxen. Hoog tijd om dus weer eens met je vrienden af te spreken voor een gezellige mannenavond.

In Nederland zijn we vaak secuur met de agenda. Niet iedereen houdt van ‘last minute’ en spontaan wat doen gaat vaak moeizaam. Hier wat tips hoe je met je groep vrienden gemakkelijk een geslaagde avond plant. Simpel, een beetje voor de hand liggend, doch zeer effectief!

Wie, wat en waar

Aangezien iedereen druk is, is het belangrijk om tijdig een datum te plannen waarop iedereen (of in ieder geval zoveel mogelijk mensen) kunnen. Om eindeloze conversaties in de groepschat te voorkomen, kun je gebruik maken van ‘Datumprikker’. Spreek ook af wat jullie gaan doen en waar jullie heen gaan, en reserveer direct als dat mogelijk en nodig is (bijvoorbeeld bij een restaurant). Zo krijg je geen discussies of gezoek naar een locatie op de avond zelf.

Relaxed de avond beginnen

Er zijn vele manieren om een echte mannenavond lekker relaxt te beginnen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de sauna, voor een ontspannen en echt schoon gevoel. Liever thuis de avond beginnen? Bankhangen met een drankje, overtref elkaar in stoere mannenpraat, kijk een actiefilm of voetbal, of ga gamen. Probeer eens een projector met het beeld op de muur geprojecteerd voor nog beter beeld.

sushi-bestellen-bezorgen

De catering

Voor een stapavond moet er natuurlijk wel goed gegeten worden, want op nootjes en chips alleen trek je het niet lang. Mannen houden van barbecueën en zouden deze het liefst het hele jaar door bij iedere gelegenheid aansteken. Nu het bbq-seizoen toch wel een ten einde is, zijn er genoeg andere opties zoals sushi. Sushi?!? Dat is toch een vrouwending? Helemaal niet! We houden van sushi en het is ook nog eens gezond (en meestal caloriearm, wat wel mag met alle drank die nog zal vloeien). Beter dan een vette hap uit de frituur in ieder geval, want dat komt na het stappen nog wel. Je kunt bijvoorbeeld sushi laten bezorgen in Eindhoven, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en haast alle andere grotere plaatsen in Nederland.

Drankjes mogen natuurlijk tijdens de avond niet ontbreken. Heb je geen zin om elke keer naar de koelkast te moeten lopen voor nieuw bier of andere drankjes? Zet dan in de woonkamer of waar jullie zitten een gevulde minikoelkast klaar.

Gepaste kleding

Nee, jullie hoeven zeker niet zo lang te tutten als vrouwen, maar een beetje aandacht aan je uiterlijk kan geen kwaad. Bedenk welke outfit geschikt is voor de avond. Gaan jullie naar de kroeg, film of bowlen, dan mag de kleding best informeel zijn. Let er wel op dat er bij de meeste clubs een dresscode geldt en je er niet binnenkomt op sneakers, maar nette schoenen moet dragen. Vergeet niet te scheren en doe een lekker geurtje op.

taxi-bestellen-telefoonnumer

Vervoer regelen

Bij een avond uit moet er natuurlijk vervoer geregeld worden. Hebben jullie onderling afgesproken wie de BOB is? Of mag iedereen vanavond aan de alcohol? Regel in dat geval in ieder geval een taxi voor de heen- en terugweg. Of ga op de heenweg met het openbaar vervoer en zorg voor de terugweg dat je weet waar de dichtstbijzijnde taxistandplaats is, of sla het nummer van de taxicentrale in je mobiel op.

Zoals je ziet zijn er diverse zaken om rekening bij te houden bij een ‘mannen op pad’ avond, maar met gezellige vrienden komt het meestal wel goed. Wel zo handig om vooraf wat voorbereidingen te treffen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram