Zo worden de legendarische hoeden van Nick Fouquet gemaakt

Zo worden de legendarische hoeden van Nick Fouquet gemaakt

Nick Fouquet is inmiddels een gevestigde naam in het creeren van custom hoeden voor heren met vintage look. Maak nu kennis met de meester en zijn herenhoeden in deze video.

De hoed, vaak in bijvoorbeeld Fedora-vorm, is sinds enkele jaren weer helemaal terug op ons hoofd. De hoeden maken echter meer dan ooit deel uit van bijvoorbeeld streetstyle in plaats van boven ons driedelige kostuum, zoals ‘in the old days’ gebruikelijk was.

Geboren in New York, opgegroeid in Frankrijk en nu gevestigd in Los Angeles, en reizend naar Patagonië, Australië en heel Europa voor inspiratie en kennis, maakt Nick Fouquet’s high-end hatmaking bedrijf misschien wel de mooiste hoeden ter wereld.

Gespecialiseerd in onconventionele vormen, gaat Fouquet in de nieuwe video Fouquet in gesprek over het naaien, stomen, brand behandeling en de schuurprocessen die nodig zijn om zijn vintage geïnspireerde herenhoeden te maken, die we al zagen op het hoofd van artiesten als Pharrell Williams, Virgil Abloh en Lebron James.

“Hoeden moeten net zo uniek zijn als de mensen die ze dragen”, aldus Fouquet, die vintage geweven stoffen en zeldzame verfstoffen uit India en Japan opsoort tijdens wat hij een ‘intuïtief’ creatief proces noemt, dat verschilt per hoed.

Voor meer informatie bezoek je de website van Nick Fouquet.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram