De luxe sokken van Feet This worden al 5 jaar gedragen door gentlemen en kosten deze week slechts €5

De luxe sokken van Feet This worden al 5 jaar gedragen door gentlemen en kosten deze week slechts €5

feetthis-jubileum-korting

Het Nederlandse sokkenmerk Feet This bestaat deze maand vijf jaar en om dit jubileum te vieren pakt het luxe sokkenmerk deze week flink uit met mooie online kortingen.

Alle sokken van sokkenmerk Feet This zijn deze week slechts €5,- en de verzending is gratis. Niet alleen de effen heren en dames sokken doen mee aan deze kortingsactie, ook de bekende luxe sokken van Feet This zijn deze week te bestellen voor maar €5,-.

De collectie bestaat uit diverse modellen sokken in luxe uitvoering en perfect geschikt om te dragen bij bijvoorbeeld kostuum of nette jeans. De effen en gekleurde sokken zijn bijzonder comfortabel en dankzij hun design mogen ze absoluut zichtbaar zijn.

Een kennismaking met Feet This

Feet This heeft het afgelopen jaar een mooie groei laten zien, maar de start-up heeft ook andere tijden meegemaakt. Ondernemer Martijn den Besten: “De start van Feet This in 2011 was veelbelovend. Er was een enorme vraag naar de duurzame en eerlijke sokken vanuit consumenten, maar ook vanuit retailers. Zoals je helaas wel vaker ziet kon ook Feet This deze explosieve groei niet aan. Het merk ging ten onder aan het eigen succes.”

Den Besten kwam in de zomer van 2015 echter in contact kwam met de eigenaar van Feet This. “Ik zag de potentie en de kwaliteit van de naam en het product, en besloot de merknaam Feet This over te nemen.”

feet-this-sokken-online-webshopDen Besten vertelt dat hij direct na de overname in gesprek is gegaan met de Portugese fabrikant. “Ik hoorde van alle klanten dat de kwaliteit en het draagcomfort uitstekend is. De fijne pasvorm en het ecologische en sterke katoen maken deze sokken echt goed.”

Toch kon Den Besten het niet nalaten de sokken nog wat meer naar zijn hand te zetten. “In de fabriek hebben we het productie proces nog eens goed nagelopen. Ik wilde met eigen ogen zien dat we op een maatschappelijk verantwoorde manier produceren. Tijdens dit proces kwam ik erachter dat we nog winst konden boeken in de kwaliteit door alle sokken handmatig te kettelen. Kettelen is het dicht stikken van sokken die als “kokers” worden geproduceerd.” Hoewel deze handmatige bewerking erg arbeidsintensief is, zorgt deze kostbare bewerking er volgens Den Besten wel voor dat je geen vervelende naden meer voelt in de sokken.

Op dit moment bestaat de collectie van Feet This uit 32 verschillende kleuren effen sokken. Den Besten vertelt verder: “Door ons puur te richten op effen sokken zijn we erg onderscheidend in de markt. Onze doelgroep zijn mensen die het aandurven om opvallende sokken te dragen, maar ook kwaliteit willen uitstralen. Bij ons vind je daarom geen sokken met Disney figuren of drukke lijnen en stippen.”

Tijdens het gesprek blijkt dat Feet This de ambitie heeft om de collectie uit te breiden, maar dat alles in het teken staat van een gecontroleerde groei. “Helaas moeten we regelmatig winkeliers teleurstellen. Op dit moment liggen onze sokken in zes fysieke winkels en dat is voor 2016 even genoeg. Op verzoek ontwerpen we wel sokken voor bedrijven met bijvoorbeeld de bedrijfskleuren en het logo.”

gekleurde-sokken

Het achterliggende jaar geeft Den Besten veel vertrouwen. “De online verkoop in Nederland en België kent een constante groei. De sokken en de service worden door onze klanten als uitstekend beoordeeld, dus daar wil ik iedereen bij Feet This een groot compliment voor geven.”

De socialmedia kanalen van Feet This zoals de facebookpagina en het Instagramaccount groeien behoorlijk. “We proberen dicht bij onze klanten te staan door bijvoorbeeld soms de bestelling persoonlijk te bezorgen maar ook met leuke acties op o.a. Facebook. We zijn blij dat we het vijfjarig bestaan kunnen vieren. We krijgen zoveel positieve reacties van tevreden klanten, daar doe je het uiteindelijk voor!”

Surf mee naar Feet This, want met deze korting moeten we de luxe sokken kopen als cadeau voor onszelf of een ander!

1 Reactie

  • Berry Schneider
    30 april 2018

    Leuk!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram