BMW Motorrad Vision Next 100 Concept is een flexibele, zelf-balancerende motor

BMW Motorrad Vision Next 100 Concept is een flexibele, zelf-balancerende motor

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-motor

Het Vision Next 100 initiatief heeft ons diverse voertuigen van o.a. BMW en MINI gebracht, maar tot vandaag was er nog geen motor. BMW Motorrad levert een bijdrage aan de conceptuele automotive collectie, middels de BMW Motorrad Vision Next 100.

Net als de andere Vision Next 100 Concepts, voorziet BMW Motorrad’s een benzinevrije toekomst en komt hij – in dit geval – in de vorm van een zero-emissie tweewieler. Het emissieloze design is echter niet het meest opvallend.. In plaats daarvan is met name het unieke frame van de BMW motor dat de schijnwerpers inpikt.

Bedoeld om te buigen en vervormen met de omwentelingen van het stuur, zorgt het flexibele frame niet alleen voor een ongeëvenaarde rit, maar zorgt ze er ook voor dat de banden zelf fungeren als suspensie voor de motor.

En omdat ze is gekoppeld aan een actieef self-balancing systeem, claimt BMW dat de motor onmogelijk om kan kantelen en zo dus oneindig veel veiliger is dan de gemiddelde motor.

Nog beter, is dat de fiets is verbonden aan een speciaal pak en vizier voor de motorrijder. Dit pak kan de lichaamstemperatuur reguleren en zorgen voor rijhulpsystemen – zoals het bepalen van de ideale rijstrook – door het bijhouden van de oogbeweging van de drager.

Het is te hopen dat deze theoretische designelementen uiteindelijk de basis zullen vormen voor een soortgelijk iets van BMW Motorrad voor het einde van de eeuw.

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-4

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-2

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-3

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-1

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram