Hennessy onthult Limited Edition V.S. ontworpen door tattoo-artist Scott Campbell

Hennessy onthult Limited Edition V.S. ontworpen door tattoo-artist Scott Campbell

hennessy-limited-edition-vs-scott-campbell

Na samenwerkingen met internationaal gerenommeerde artiesten als Ryan McGinness, Shepard Fairey, Os Gemeos en Future heeft Hennessy dit jaar de getalenteerde Amerikaanse tattoo-artist Scott Cambell aangesteld voor het ontwerp van de nieuwe Hennessy Very Special Limited Edition.

Scott Campbell is een veelgeprezen artiest in de wereld van tattoo’s en werd vooral bekend door zijn complexe en monochrome tatoeages, waarmee hij verschillende beroemdheden versierde. Zijn kenmerkende stijl zien we terug in het design van de fles van de nieuwe Hennessy Very Special Limited Edition, die in beperkte oplage te koop is bij de beter geselecteerde slijterijen in Nederland.

hennessy-limited-edition-vs-scott-campbell-1

De nieuwe Very Special Limited Edition is verrassend, maar tegelijkertijd vanzelfsprekend. Met de samenwerking komen twee van ’s werelds oudste tradities – cognac distillatie en tattoo art – op een unieke manier samen. Campbell geeft oude ambacht een moderne twist, net zoals Hennessy dat doet.

Scott Campbell vergelijkt de wereld van Hennessy met ‘tattoo magic’, een ritueel waarbij de beleving en het creatieve proces net zo belangrijk is als het uiteindelijke resultaat. Campbell: ‘’Ik ben gefascineerd door de magie die komt kijken bij tattoo art. Een tattoo heeft een esthetisch doel, maar heeft vooral een emotionele betekenis’’. Campbell benadrukt: “Geen enkel kunstwerk staat op zichzelf. Het is speciaal omdat het onderdeel uitmaakt van iemand’s leven. Wanneer je het verhaal achter de persoon of artiest kent, zul je het werk ook meer gaan waarderen”.

hennessy-limited-edition-vs-scott-campbell-2

Geïnspireerd door James Hennessy’s schriften en tekeningen, ontwierp Campbell voor de nieuwe fles een design met twee vleugels, een universeel symbool van vrijheid en een populair tattoo-motief onder Amerikaanse celebrities. Decoratieve en grafische elementen komen samen in een zwart en zilveren label met hierin de iconische drie sterren van Hennessy Very Special.

Op de achterkant van de fles is de quote ‘Love without hesitation’ te lezen. Campbell is ervan overtuigd: ’’Wanneer iemand kan liefhebben zonder twijfel of oordeel, dan is diegene onoverwinnelijk’’.

hennessy-limited-edition-vs-scott-campbell-3

De Hennessy Very Special Limited Edition is nu in beperkte oplage en in twee varianten verkrijgbaar bij de beter gesorteerde slijterijen. De adviesverkoopprijs voor de giftback (70CL) is €31,95. Voor de Deluxe uitvoering, een limited edition fles van 70CL in een hand crafted houten kist + een 20CL uitvoering met leren sleeve + een boekje met schetsen van Scott Campbell, is de adviesverkoopprijs €69,95.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram