Trailer: Louis Theroux’s ‘My Scientology Movie’ is krankzinnig

Trailer: Louis Theroux’s ‘My Scientology Movie’ is krankzinnig

Magnolia Pictures heeft de officiële trailer voor de nieuwe documentaire van Louis Theroux uitgebracht. De eerste beelden van ‘My Scientology Movie’ – een docu over de Scientology kerk – zijn bizar.

De Brits-Amerikaanse journalist Theroux, wiens Weird Weekend en When Louis Met … series hem een eigen cultstatus bezorgden, zoekt voor zijn documentaires graag moeilijke, uitdagende en vaak lastige situaties op. Hij kreeg toegang met zijn camera tot én interviewde neo-nazi’s, pedofielen, massamoordenaars en nog veel meer, maar hij was desondanks nimmer zo geschokt als toen hij deze laatste documentaire over de Scientology Kerk maakte.

Snel realiserend dat hij niet de benodigde hoeveelheid toegang tot kerkleden zou krijgen, besloten hij en regisseur John Dower om een aantal van de vermeende Scientology trainingstechnieken na te spelen, en het verontrustende incident waarbij de leider van de kerk, David Miscavige, naar verluidt zijn controle verloor ten overstaan van zijn ondergeschikten.

Van My Scientology Movie kunnen we een hoop verwachten als het gaat om de discutable kerk, opgezet door een sci-fi fictie schrijver en met prominente leden als Tom Cruise en John Travolta.

Bekijk de officiële trailer boven aan je ziet een korte teaser van de film hieronder.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram