Elon Musk & SpaceX onthullen interplanetair transportsysteem om naar Mars en verder te reizen (VIDEO)

Elon Musk & SpaceX onthullen interplanetair transportsysteem om naar Mars en verder te reizen (VIDEO)

Elon Musk heeft altijd gestreefd naar Mars. De SpaceX en Tesla oprichter sprak het Internationaal Astronautical Congres toe over zijn doel om de ‘rode planeet’ te koloniseren en toonde met een video precies hoe hij van plan is om het te doen..

“Wat je hier ziet zit zeer dicht bij wat we daadwerkelijk zullen bouwen”, aldus Musk verwijzend naar de ruimteraketten in de video. De geraamde kosten van het ontwikkelen van raketten die kunnen lanceren en reizen naar Mars zouden ongeveer $ 10.000.000.000 kosten. Valt mee toch? Musk bood daarnaast een tijdlijn over hoe het sturen van mensen naar Mars in tien jaar tijd haalbaar zou zijn.

De geplande SpaceX raketten zullen elk rond de 100 passagiers mee moeten nemen op de 26 maanden durende reis. Tickets per persoon moeten ongeveer $ 500k kosten bij de eerste reis en vervolgens zullen de prijzen dalen tot een derde hiervan.

Met het oog op een zelfvoorzienende beschaving op Mars, zullen meer dan 10.000 vluchten succesvol moeten landen om zo een bevolking van 1.000.000 mensen te realiseren – dit is overigens exclusief de vele reizen die nodig zijn om apparatuur en benodigdheden te vervoeren.

Binnen Musk’s tijdlijn moet er duurzame en zichzelf bedruipende Mars bevolking mogelijk zijn tussen 40 tot 100 jaar. Check de video bovenaan!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram