Wie is hier nou de klusser?! (Handig)

Wie is hier nou de klusser?! (Handig)

doe-het-zelf-klussen-tips

Met de mooie nazomer heb jij ook ongetwijfeld veel tijd buiten in de tuin of op het balkon doorgebracht. Mooie stukken vlees op de BBQ, biertje erbij, je kent het wel. Nu het weer kouder en vroeger donker wordt, verplaatst het leven zich weer meer naar binnen.

Opeens vallen er binnenshuis wat dingen op (en anders word je er wel door je vrouw of vriendin op gewezen): de keukenkraan lekt, de vloerbedekking of het laminaat is aan vervanging toe en er zijn een aantal lampen die het niet meer doen. Tijd dus om je toolbelt om te hangen en serieus aan het klussen te slaan!

Loodgietersklusjes uitvoeren

Na wat online speurwerk weet je dat een lekkende kraan al snel is opgelost met het vervangen van het kraanleertje en eventueel de pakkingring. Omdat jij, als je eenmaal ergens aan begint, er ook gelijk voor 100% voor gaat kun je ook gelijk de hele kraan vervangen. Denk er wel aan de waterdruk eraf te halen. Vervolgens verwijder je het oude materiaal, doe je ruim teflontape om de aansluitingen en monteer je het nieuwe materiaal.

Nieuwe verlichting monteren

Soms is het niet voldoende om alleen een nieuw peertje in te draaien, maar moet het armatuur van de verlichting in zijn geheel vervangen worden. Mannen houden van stoere, functionele verlichting zonder al te veel poespas en inbouw- of opbouwspots zijn dan ook erg populair. Wil je nieuwe spots kopen, overleg dan altijd wel met je partner. De kans is immers groot dat je anders iets koopt of bestelt dat zij niet mooi vindt.

bilas-verlichting-lampen-online

Bron: http://www.lampenonline.com/slv-156440-bilas-triple-led-zwart-plafondspot

Een nieuwe vloer leggen

Een nieuwe vloer leggen begint eigenlijk altijd met het mooiste werk: de oude eruit slopen. Probeer dit wel een beetje met beleid te doen, zo voorkom je schade aan de ondervloer en wanden. Doe vooraf in het kader van de nieuwe vloer wel wat onderzoek, er is veel keuze in kleuren en design wat betreft tapijt, laminaat, pvc, tegels of parket. Omdat een vloer nu eenmaal niet alleen functioneel is, maar ook nog eens esthetisch mooi moet ogen is het belangrijk vooraf goed te bedenken of de stijl wel bij het huis en het interieur past.

Wil je het groots aanpakken dan is het ook verstandig direct de ondervloer te vervangen, dit scheelt vaak veel in warmte- en geluidsisolatie (en dus kosten). Is de oude vloer verwijderd en kun je aan de slag met het leggen van de nieuwe, houd dan altijd een meetlint bij de hand. Bij het leggen van een nieuwe vloer geldt namelijk vooral ‘meten is weten’, de meeste fouten komen voor omdat er niet goed gemeten is.

Hoewel je natuurlijk graag alle klussen zelf uitvoert, moet je er ook rekening mee houden dat je niet alles zelf kunt fixen. Als er echt geen redden meer aan is, zet dan je trots gewoon even opzij en laat er een professional naar kijken. Dit hoeft uiteraard niet iedereen te weten, je kunt het ook als geheimpje tussen de jou en de elektricien, loodgieter of andere klusser houden. Zo houd jij gelijk weer meer tijd over voor de leukere dingen in het leven!

1 Reactie

  • Freek Loodgieter Den Haag
    5 december 2016

    Ik probeer zelf wel eens wat loodgieter klusjes op te lossen en dit lukt mij vaak ook prima! Toch adviseer ik bij wat grotere klussen gewoon een professional in te huren. Als het fout gaat ben je vaak toch nog meer geld kwijt als ene loodgieter het dan moet gaan oplossen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram