Een introductie in de wereld van multiroom (HANDIG)

Een introductie in de wereld van multiroom (HANDIG)

multiroom-geluid-soundstore

Het streamen van geluid is tegenwoordig niet meer weg te denken. Met de zogeheten ‘multiroom’ kun je muziek bovendien door het hele huis laten klinken. In het verleden was het nauwelijks mogelijk om overal in huis te genieten van muziek, daar de geluidskabels door het hele huis verspreiden niet aan iedereen besteed was. Dankzij de komst van draadloze multiroom speakers kun je erg eenvoudig het geluid door het huis verspreiden zonder ingewikkelde handelingen. Hoe werkt dat precies? Zo dus!

Voor veel mensen zijn de precieze werking en mogelijkheden van multiroom nog onbekend. In dit artikel schept multiroom specialist SoundStore graag meer duidelijkheid, om mensen net zo enthousiast te maken over multiroom als dat zij – en wij – dat zijn.

Draadloos

Multiroom speakers werken draadloos met elkaar via wifi en/of bluetooth. Dankzij de draadloze connectiviteit kunnen luidsprekers draadloos op elkaar worden aangesloten en kabels vormen zodoende niet langer een belemmering. Je kunt er voor kiezen om in de woonkamer een surround systeem te bouwen of je plaatst luidsprekers in verschillende kamers. Bij de laatstgenoemde optie kun je overal dezelfde muziek luisteren, maar zeker ook in elke ruimte iets anders laten klinken.

Merk

Er zijn verschillende merken die multiroom speakers aanbieden. Elk merk heeft zijn eigen multiroom systeem met verschillende modellen luidsprekers. Zo is een grote speaker geschikt voor in de woonkamer en een compacte speaker voor de slaapkamer. Ook zijn er luidsprekers verkrijgbaar die het geluid van de televisie verbeteren. Deze speakers worden soundbars genoemd en hebben een langwerpige vormgeving. Indien je voor een bepaald merk hebt gekozen, zul je daar in principe bij moeten blijven als je wilt uitbreiden. Verschillende merken werken namelijk niet altijd optimaal met elkaar.

multiroom-speakers-draadloos

Muziekbron

Er zijn verschillende mogelijkheden om muziek af te spelen. Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor een smartphone, tablet of laptop. Daar er draadloos gestreamd kan worden, kun jij ook vanaf een afstand het geluid regelen. Je kunt ervoor kiezen om je eigen muziekbibliotheek te gebruiken, maar streamingdiensten zoals Spotify en Deezer zijn ook erg populair.

Applicatie

Speakers zijn bijna altijd uitgerust met een bedieningspaneel met enkele knoppen. Met deze knoppen kan ‘het geluid’ geregeld worden, zoals het veranderen van een nummer of het aanpassen van het volume. Daarnaast leveren de verschillende fabrikanten ook een gratis applicatie voor tablets en smartphones. Naast het instellen van het geluid, moet deze app ook gebruikt worden om het systeem te installeren. Je kunt met de applicatie bijvoorbeeld bepalen welke luidsprekers je tegelijk wilt horen of welke je juist onafhankelijk van elkaar wilt gebruiken.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram