Sony pakt uit met de PlayStation4 PRO en PlayStation4 Slim

Sony pakt uit met de PlayStation4 PRO en PlayStation4 Slim

sony-playstation-4-pro-prijs

Sony Interactive Entertainment, ofwel SIE, heeft gisteren bij de PlayStation Meeting in New York uitgepakt met enkele aankondigingen met betrekking tot twee (!) nieuwe PS4 versies. Ga jij de nieuwe Playstation 4 kopen?

Op 15 september lanceert SIE allereerst een PlayStation4 Slim-model – dat compacter is en efficiënter werkt – en op 10 november is het de beurt aan de PlayStation4 PRO – een geavanceerde versie van de PS4 die 4K-beelden ondersteunt en alles onder de motorkap heeft om de ultieme game-ervaring te garanderen.

Het hardware-nieuws gaat overigens verder met enkele flitsende accessoires: de nieuwe draadloze PS4 DUALSHOCK4, een verbeterde camera, een verticale standaard voor het PS4 Slim en PRO-model en een Platinum Wireless headset.

sony-playstation-4-slim-1

Sony PlayStation4 Slim

De zogenaamde PlayStation 4 Slim is “slanker en lichter dan het origineel, maar net zo mooi”, aldus de Japanse tech-gigant.

Het ontwerp minimaliseert het totale pakket van de console aanzienlijk, terwijl alle technische specificaties van de oorspronkelijke PS4 – zij het in meer energie efficiënte vorm – behouden blijven.

Interessant om op te merken, is dat de nieuwe PS4 niet specifiek tech upgrades biedt ten opzichte van de originele PS4 – de Xbox One S doet dit in vergelijking met de originele Xbox wel. In plaats daarvan zal de afgeslankte PlayStation 4 de “standaard” PS4 worden die als originele PS4 console wordt verkocht bij retailers.

sony-playstation-4-slim-2Op zoek naar een meer krachtige PlayStation? Check dan de zogenaamde ‘Neo’, ofwel de PS4 Pro..

De slankere PS4 Slim verschijnt 15 september met een lagere adviesprijs tegen de 300 euro.

Sony PlayStation4 Pro

Aanvankelijk geïntroduceerd met de naam ‘Neo’, is de aankomende PS4 Pro bedoeld ter aanvulling op de oorspronkelijke PS4 en is het in principe een meer krachtige, 4K-ready versie van de originele console.

Meer dan tweemaal zo krachtig als de basis PS4, biedt de nieuwe Pro niet alleen 4K support, maar ook HDR support – we zien trouwens ook een betere CPU en een 1 TB harde schijf. Vermoedelijk zal de Pro ook beter functioneren met de aankomende PlayStation VR.

sony-playstation-4-pro

Al een PS4 eigenaar? Maak je geen zorgen over je huidige games. Sony zorgt ervoor dat de game saves gemakkelijk kunnen worden overgedragen aan de nieuwe console en alle spellen zijn compatibel met zowel de basis PS4 en de Pro – de Pro zal simpelweg betere graphics en verbeterde prestaties bieden.

Trouwens, er komt eveneens een speciaal ontwikkelde app van Netflix met meer dan 600 uur aan 4K-content.

De PlayStation 4 Pro lanceert 10 november voor tegen de 400 euro.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram