De gevaarlijkste wegen ter wereld

De gevaarlijkste wegen ter wereld

gevaarlijkse-wegen-ter-wereld-Karakoram-Highway-Pakistan

Ben jij een echte reiziger en altijd weer op zoek naar het volgende avontuur? Wij hebben wel een idee voor je! Doe eens gek en trotseer één van de volgende wegen; gegarandeerd een mooi uitzicht.

Let wel: je hebt een sterke maag nodig en hoogtes moeten ook geen probleem zijn.

Rohtang Pass – India

Een weg die letterlijk vertaald ‘lijkenstapel’ heet, is er eentje waarbij je nog eens twee keer nadenkt voordat je hem betreedt. De Rohtang Pass loopt door het oosten van het Himalaya-gebergte en doorkruist de bijna net zo gevaarlijke Leh-Manali Highway. Vanwege de heftige weersomstandigheden is deze weg enkel toegankelijk van mei tot september. En zelfs dan kunnen enorme hoosbuien de weg in een mum van tijd veranderen in een modderpoel. Elk jaar weer moeten speciale eenheden de weg met behulp van een GPS opzoeken en uitgraven. Pas dan is hij weer begaanbaar.

gevaarlijkste-wegen-wereld-rohtang-pass-india

Road of Bones – Siberië

Of het nu de rit zelf is of dat wat er onder de weg ligt: wij zijn er nog niet helemaal over uit wat het meeste kippenvel veroorzaakt. De Bottenweg in Siberië bestaat namelijk voor het grootste deel uit menselijke overschotten. Tijdens het schrikbewind van Stalin werden krijgsgevangenen gedwongen om deze weg aan te leggen. Met temperaturen van -70 graden stierven velen van de kou en was het eenvoudiger om hun botten te gebruiken voor de weg dan ze een waardig graf te geven. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een lange, koude en eenzame weg.

gevaarlijkste-wegen-wereld-road-of-bones-siberie

El Camino de la Muerte – Bolivia

Officieel heet deze weg El Camino a los Yungas. Het feit dat hier jaarlijks honderden mensen het leven laten, maakt dat men vaker de bijnaam ‘De Weg des Doods’ gebruikt. De weg is 61 kilometer lang, en daalt op deze korte afstand maar liefst 3.300 meter. Je raadt het al: dat kan alleen maar steile hellingen opleveren. Maar wat deze weg vooral gevaarlijk maakt, is dat het een enkelbaansweg van niet veel meer dan 3 meter breed is, zonder vangrail. Toch mogen bestuurders beide kanten op rijden, waarbij de dalende auto’s voorrang moeten geven. Het kan dus zomaar gebeuren dat je uit moet wijken naar de rand en de kans loopt om 600 meter de afgrond in te storten.

gevaarlijkste-wegen-wereld-el-camino-de-la-muerte-bolivia

Ben jij zo’n Gekke Gerrit die één van deze wegen uit wil proberen? Zorg er dan voor dat je een goede 4×4 auto huurt, bijvoorbeeld eentje uit de Mercedes Benz G-Klasse. Dit maakt de rit een stuk makkelijker.

Let er daarnaast op dat er een goede trekhaak, zoals je die op Rameder vindt, achter je auto hebt zitten. Mocht je dan vast komen te zitten, is het eenvoudiger voor hulpdiensten om je weer uit de modderpoel te trekken. En, last but not least: vergeet vooral niet genoeg benzine te tanken en mee te nemen!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram