De Escala verbeeldt de Cadillac Sedan van de toekomst

De Escala verbeeldt de Cadillac Sedan van de toekomst

Cadillac heeft mogelijk zijn toekomstige designtaal onthuld in de vorm van een gloednieuwe concept car en het is één van de mooiste auto’s van de Amerikaanse fabrikant tot nu toe.

Genaamd de ‘Escala’ (Spaans voor “schaal”), transformeert het voertuig treffend Cadillac’s vertrouwde lijnen tot een uitgesproken moderne uitstraling. Zelfs groter dan Cadillac’s huidige luxe sedan (de CT6), meet de Escala meer dan 5,3 meter lang, terwijl we een meer sinistere variant krijgen van de kenmerkende koplampen van het merk.

Het resultaat is een perfecte mix van Caddy’s erfgoed en zijn vooruitstrevend design. De innovatie ins design strekt zich vervolgens uit tot het interieur, dat is overspoeld met OLED-schermen en geïntegreerde displays in plaats van de gebruikelijke instrumentpanelen.

Alhoewel de technische specificaties uiteraard nog niet beschikbaar zijn, wordt gezegd dat het voertuig een prototype 4,2-liter twin-turbo V8 onder de kap zal krijgen.

De Cadillac Escala conceptauto sedan was afgelopen weekend voor het eerst te zien op het Pebble Beach Concours d’Elegance.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram