De razendsnelle Koenigsegg Agera XS officieel onthuld

De razendsnelle Koenigsegg Agera XS officieel onthuld

koenigsegg-agera-xs-1

Hoe ongelooflijk de Agera RS ook is, Koenigsegg’s 1.160 pk hypercar is, zoals je zou verwachten, niet echt veilig voor gebruik op de openbare weg. Gelukkig introduceert de Zweedse fabrikant de gloednieuwe Agera XS.

Min of meer een straat-legale vertolking van de beroemde RS, komt de XS-versie van de Agera uitgedost in een gewaagd ‘Karosserie Orange’ diamond-bestrooid metallic met carbon fiber toepassingen – met name op de enorme achtervleugel van de XS, die de grootste ooit is op een Koenigsegg.

koenigsegg-agera-xs-5

Binnenin zien we zwart alcantara en oranje versieringen die overeenkomen met de buitenkant van het voertuig, terwijl we ook Apple CarPlay, smart airbags en een hydraulisch hefsysteem – geen allen beschikbaar in de RS – tegenkomen.

Fans zullen blij zijn om te horen dat alhoewel de auto de openbare weg op mag, de XS niet verbleekt in vergelijking tot zijn RS tegenhanger: de 1.160 PK 5.0-liter twin-turbo V8 van de RS verschijnt weer onder de motorkap, evenals de zeventraps versnellingen paddle shift transmissie.

De Agera XS maakt momenteel zijn publieke debuut bij de  Monterey Car Week die deze van start is gegaan en loopt tot 21 augustus.

koenigsegg-agera-xs-2

koenigsegg-agera-xs-3

koenigsegg-agera-xs-4

koenigsegg-agera-xs-6

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram