Hoe groot was Pablo Escobar’s fortuin? Deze video toont het je tot in detail..

Hoe groot was Pablo Escobar’s fortuin? Deze video toont het je tot in detail..

De Netflix-serie Narcos levert mooi werk met het navertellen van de drama en de politiek achter Pablo Escobar’s beruchte Medellín Kartel, met bijbehorend de moord op agenten en illegale drugshandel. Echter, wat was de financiële omvang van de criminele onderneming?

Het is niet makkelijk om het volledige fortuin van Escobar inzichtelijk te krijgen nadat de winst de miljard dollar ruim overschrijdt. Gelukkig hebben we bovenstaande video en deze zet het imperium van de cocaïne kingpin uiteen:

Een kilo cocaïne kost het kartel ongeveer $ 5000  tot $ 1000 om te produceren en $ 4000 te vervoeren. Zodra in de States, zou diezelfde kilo tussen de $ 50-70K opleveren. Op het hoogtepunt verplaatste El Padrino en zijn ‘bedrijf’ circa 15 ton coca per dag – dit is gelijk aan $ 60 miljoen aan inkomsten per dag of ongeveer $ 22 miljard per jaar.

Hun rijkdom was zo immens dat het kartel uiteindelijk alleen al $ 1.000 per week aan kosten had voor elastiekjes. Als het imperium nu zou worden genoteerd in de Fortune 500, dan zou Escobar’s business op plek 129 komen, met meer jaaromzet dan zowel Starbucks als Facebook.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram