Trailer: Mel Gibson is terug als regisseur met ‘Hacksaw Ridge’

Trailer: Mel Gibson is terug als regisseur met ‘Hacksaw Ridge’

Sommigen kennen Mel Gibson als actiefilmster met films zoals de Mad Max en Lethal Weapon series. Gibson is echter ook een zeer getalenteerde regisseur en komt nu met de bijzondere oorlogsfilm Hacksaw Ridge..

Dat Mel Gibson getalenteerd is blijkt wel uit het feit dat zijn film Braveheart uit 1995 de Beste Film award won bij de 68e Academy Awards. De 60-jarige regisseurs’ laatste poging was in 2006 met de film Apocalypto en nu, tien jaar later, keert Gibson terug in de regisseursstoel.

De film Hacksaw Ridge is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Desmond Doss (gespeeld door Andrew Garfield), die tijdens de Tweede Wereldoorlog in staat was om 75 mensen te redden, zonder het gebruik van vuurwapens – zijn overtuiging was namelijk om nooit iemand te doden.

hacksaw-ridge-mel-gibson

Het verhaal van Doss vertelt allereerst over zijn drang om mensen die gewond waren geraakt tijdens de oorlog te redden, dit zonder anderen te hoeven doden. Anderzijds staan de worstelingen om de vriendschap en het vertrouwen van zijn collega’s te winnen centraal. Met zijn heroïsche daden won Doss de Congressional Medal of Honor.

Hacksaw Ridge kent verder een cast met onder andere Sam Worthington, Vince Vaughn en Hugo Weaving. De oorlogsfilm verschijnt rond 4 november in de bioscoop.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram