Maak kennis met de BMW Radical en BMW Titan concept motoren

Maak kennis met de BMW Radical en BMW Titan concept motoren

bmw-titan-concept-motor-1

Hoewel voorlopig slechts concepten, zijn de BMW Titan en BMW Radical absolute ‘head turners’. Ontworpen door Mehmet Doruk Erdem, mogen deze BMW conceptmotoren wat ons betreft snel realiteit worden.

BMW Titan

De BMW Titan motor is geïnspireerd op de lijnen van het lichaam van een haai en breekt het 605 km/u snelheidsrecord op land. De aerodynamica zijn dan ook geïnspireerd door de hydrodynamica van een haai, met een volledig luchtdichte front-end die weerstand vermindert en licht naar de ‘kieuwen’ trechtert.

bmw-titan-concept-motor-3

In de cockpit vinden we het instrumentenpaneel op maat gemaakt voor deskundige rijders. Het bevat geavanceerde statistieken zoals de staat van de suspensie, koeling van het systeem en gebiedsgerichte temperaturen.

bmw-titan-concept-motor-2

Tot slot wordt aan de achterzijde de turbo-aangedreven motor aangesloten op de achterband middels een gesloten zwenkarm, om zo een scherpere uitstraling te geven en een verbeterde aerodynamica.

bmw-radical-motor-concept-1

BMW Radical

De Turkse designer Mehmet Doruk Erdem brengt ons ook nog een ander motorconcept dat ons doet kwijlen. Naar aanleiding van hetzelfde thema als de BMW Titan, houdt Erdem brede achterbanden, low profile driving posities en uiteraard, futuristische stylings in ere.

Met het doorbreken van traditionele ontwerpen, ziet de BMW Radical eruit alsof hij net uit TRON: Legacy is gestapt, compleet met wat lijkt op een volledige body armor.

bmw-radical-motor-concept-3

Het monolithische, doch minimalistisch design plaatst rijders in een aerodynamische positie, om hen te helpen snelheden te bereiken die slechts een BMW motor kan bieden.

bmw-radical-motor-concept-2

Post a Comment

#Volg ons op Instagram