Onderzoek wijst uit dat Mario Kart je een betere chauffeur maakt

Onderzoek wijst uit dat Mario Kart je een betere chauffeur maakt

onderzoek-race-spellen-beter-autorijden

Een nieuwe studie gepubliceerd door Psychological Science onderzoekt de effecten van het spelen van actie videogames op visueel-motorische ontwikkeling van vaardigheden. Wat blijkt? Spellen als Mario Kart maken je een betere autorijder!

Verschillende experimenten werden uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong en New York University Shanghai, die in totaal 80 studenten en professoren met meerdere titels betrokken bij het onderzoek.

Games zoals ‘Mario Kart’ en first-person shooting games als ‘Unreal Tournament’ werden vergeleken met niet-actie games, zoals bijvoorbeeld strategische management games a la ‘Sims 2’ en ‘Roller Coaster Tycoon’. Slechts 14 van de 80 deelnemers hadden een rijbewijs en dat bleek geen effect te hebben op de resultaten.

onderzoek-first-person shooter-geweld

Door te onderzoeken hoe hun spieren reageerden op inkomende visuele signalen, concludeerden onderzoekers al snel dat dit soort spellen het vermogen met betrekking tot visuele informatie verbeterde, een vaardigheid uiteraard toegepast in de echte wereld. Je gebruikt deze eigenschappen onder meer bij het coördineren onder het autorijden en zodoende maakt Mario Kart degelijk een betere chauffeur van je.

Zelfs na een gaming periode van slechts vijf uur werden de visuomotorische-controle vaardigheden geleidelijk verbeterd op zowel het gebied van reactie als precisie. Het onderzoek concludeerde ook dat, in tegenstelling tot wat velen denken, first-person shooting games niet een causaal effect hebben op onze kijk op geweld in het echte leven..

Hier vind je het volledige onderzoek.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram