Maak kennis met de Jim Beam Double Oak whiskey

Maak kennis met de Jim Beam Double Oak whiskey

Jim-Beam-Double-Oak-whiskey

Jim Beam is ’s werelds meest gedronken Bourbon en het Amerikaanse bedrijf introduceert een nieuwe toevoeging aan zijn whiskeyfamilie: de langverwachte Jim Beam Double Oak.

Wij ontvingen op de redactie een flesje en ondervonden allereerst dat de titel ‘Double Oak’ natuurlijk niet zomaar gekozen is. De whiskey is namelijk niet éénmaal, maar zelfs tweemaal gerijpt op eikenhouten vaten voor een sterker houtcontact. Op die manier is de Double Oak whiskey van Jim Beam in feite een nieuwe kijk op Kentucky Straight Bourbon.

Jim-Beam-Double-OakMet de Double Oak breidt Jim Beam het aanbod uit met een premium whiskey voor de liefhebber die op zoek is naar een whiskey met exceptionele kwaliteit en intense smaak. De naam verwijst vanzelfsprekend naar het eerder genoemde en bijzondere rijpingsproces. De vakkundig gestookte Bourbon wordt eerst, net zoals alle Kentucky Straight Bourbons van Jim Beam, gerijpt in vers gebrande vaten van Amerikaans wit eikenhout. Vervolgens wordt de Bourbon overgegoten in een tweede eikenhouten vat voor verdere rijping.

Dit dubbele rijpingsproces zorgt voor meer en sterker houtcontact. De spirit trekt hierbij de perfect gebalanceerde dieptes uit het hout. Het resultaat is een whiskey met een intens aroma en zachte smaak. Een warm welkom van geurige vanille en een vleugje geroosterd hout leidt naar diepere houtsmaken, verrijkt met tonen van karamel en toffee.

Jim-Beam-Double-Oak-whiskey-1

Opvallend is dat de afdronk erg gebalanceerd is met een langdurig verfijnde, kruidige smaak, typerend voor eikenhout. De Double Oak whiskey drink je ‘on the rocks’ om de rijke smaken van de dubbele rijping tot hun recht te laten komen, of je mixt het in een klassieke whiskey cocktail zoals de signature ‘Double Oak Old Fashioned’.

Jim Beam Double Oak is sinds medio juni verkrijgbaar bij de meeste slijterijen voor een adviesverkoopprijs van €26,99.

jim-beam-double-oak-1

Post a Comment

#Volg ons op Instagram