Alibaba introduceert zijn RX5 Smart Car

Alibaba introduceert zijn RX5 Smart Car

De Chinese variant van Marktplaats, de online marktplaats Alibaba, had eerder al aangekondigd de automarkt te willen betreden. Vandaag volgt de officiële entree van Alibaba als autobedrijf met de onthulling van de RX5, een hele interessante ‘smart car’ in SUV-vorm..

De SUV-auto, een samenwerkingsproject met het Chinese staatsbedrijf en automaker SAIC, maakt gebruik van Alibaba’s Yun-besturingssysteem om het voertuig te verbinden met het internet. Met het internet? Jazeker, want praktisch gezien betekent dit dat de auto van alles op maat kan bieden. We zien gepersonaliseerde groet-uitingen, routes, favoriete bestemmingen en muziek playlists op basis van online gebruikersinstellingen.

alibaba-rx5-smart-car-01

Tevens is er integratie met Alipay, wat betekent dat bestuurders heel simpel kunnen betalen voor parkeren, benzine of koffie met een minimum aan handelingen.

Naast de standaard entertainment, bevat de RX5 drie LED-schermen en de capaciteit voor vier 360-graden camera’s die video kunnen opnemen. Oh ja, ze kunnen eveneens ‘in car’ selfies nemen. Het bedrijf belooft tevens een intelligent mapping systeem dat niet volledig afhankelijk zal zijn van GPS of WiFi-connectiviteit. Handig bij een slechte verbinding natuurlijk.

alibaba-rx5-smart-car-2

Dr. Wang Jian, voorzitter van Alibaba’s Technology Steering Committee, had het volgende te zeggen over het project: “Wat wij maken is niet ‘internet in de auto’, maar een ‘auto op het internet’. Dit is een belangrijke mijlpaal in de auto-industrie. Slimme besturingssystemen zijn uitgegroeid tot de tweede motor van de auto, terwijl de gegevens als de nieuwe brandstof fungeren.” Wang beloofde ook een meer onderling verbonden rijervaring als geheel, bij het vooruit gaan.

Op info over de inhoud van de auto, zoals motor en bijbehorende pk, of meer feiten over het exterieur, zoals of de smart car over all-season banden beschikt, dienen we nog even te wachten voor meer updates.

De auto is vanaf heden beschikbaar voor pre-order voor slechts $ 22.300 dollar. Leveringen van Alibaba’s RX5 smart car zijn gepland om te beginnen in augustus en het is afwachten wanneer we de smart SUV in Nederland en Europa kunnen verwelkomen.

alibaba-rx5-smart-car-1

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram