Het echte geheim achter sushi is niet wat je denkt..

Het echte geheim achter sushi is niet wat je denkt..

Sinds het begin van wat we nu kennen als sushi, staat één belangrijk ingrediënt in het hart van de dish. Als dit er niet was geweest, zou sushi waarschijnlijk louter sashimi (rauw vlees) zijn geweest of zou het helemaal niet bestaan.

In de bovenstaande video ontrafelen we het echte geheim achter sushi (en diens naam). Het is namelijk rijst en het gebruik ervan als een vis conserveringsmethode in Zuidoost-Azië duizenden jaren geleden die aan de grondslag staat van de heerlijke sushi-keuken. In China, langs de rivier de Mekong, zwommen vissen de rijstvelden in tijdens het moessonseizoen. Op zoek naar een manier om het langer te bewaren, begonnen de Chinezen met het beitsen van de vis door het te zouten, vervolgens te verpakken onder terpen van gekookte rijst en de vis tot slot af te dichten in een vat. Na verloop van tijd werd de vis gegeten en de rijst weggegooid.

Als we de tijd een paar honderd jaar verder spoelen, dan zien we deze techniek zijn weg vinden naar Japan, waar de mensen beginnen om rijst met een zuurdere smaak in combinatie met vis te eten. Wat er daarna gebeurde was een culinaire explosie die heeft geleid tot het moment dat goede sushi nu over de hele wereld beschikbaar is, met veel nieuwe varianten gaandeweg gevormd.

Bekijk de video bovenaan om het ware geheim van geweldige sushi en zijn achtergrondverhaal te ontdekken.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram