Mercedes Benz’s 2017 G-Klasse ademt ‘off-road’

Mercedes Benz’s 2017 G-Klasse ademt ‘off-road’

mercedes-benz-g-klasse-2017-1

Duitse automeester Mercedes-Benz heeft nieuwe updates aangekondigd voor zijn G-Klasse auto’s, waaronder een gloednieuwe G350d met een opvallende buitenkant en een optionele professionele off-road set-up .

De onthulling van een verse lading voor 2017 volgt na het enorme succes van de 2016 G-klasse auto’s en de daarop volgende hype met edities in extra felle kleuren. Het neusje van de zalm is de G350d “Professional”, die volgens Mercedes bij uitstek geschikt is om off-road gebruikt te worden, maar met een luxer interieur en een comfortabelere rit komt dan zijn voorgangers.

Alhoewel gebouwd met all-terrain prestaties die – eindelijk –  passen bij zijn ruige esthetiek, maar op typisch Duitse wijze, betekent het wel dat een aantal functies moesten komen te vervallen. Functies die normaal worden beschouwd als standaard op de meeste auto’s, laat staan bij eentje die zo’n 90K kost, zijn nu verdwenen, zoals elektrische ramen en infotainment schermen.

mercedes-benz-g-klasse-2017-4

Gekomen zijn een versterkt ladderachtig type frame als body, permanente vierwielaandrijving met off-road-ratio en drie elektrisch instelbare, 100 procent differentieelsloten. Zelfs de stoelen zelf zijn bedekt met stof in plaats van leer, en de tapijten zijn vervangen door rubberen matten.

Alle andere G-Klasse modellen krijgen iets minder spannende technologie updates wat betreft infotainment, navigatie en communicatiesystemen.

De gehele nieuwe 2017 Mercedes-Benz G-Klasse serie is verkrijgbaar voor order vanaf deze zomer

mercedes-benz-g-klasse-2017-2

mercedes-benz-g-klasse-2017-3

mercedes-benz-g-klasse-2017-5

mercedes-benz-g-klasse-2017-6

mercedes-benz-g-klasse-2017-7

Post a Comment

#Volg ons op Instagram