Hier moet je op letten bij het kopen van een overhemd

Hier moet je op letten bij het kopen van een overhemd

hier-op-letten-bij-kopen-overhemd

Iedere man heeft er minimaal vijf in de kast hangen: het overhemd. In je leven verslind je er heel wat van en draag je hoogstwaarschijnlijk diverse merken, maten en modellen. Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een overhemd?

Overhemden zijn allereerst verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, maten, pasvormen, stoffen en merken. Niet gek dat het soms lastig is om te bepalen wat jouw perfecte overhemd is. Zo spraken we laatst een man die 200 overhemden in de kast had hangen. Je zou zeggen dat hij een echte shirt expert zou moeten zijn, maar toch had hij nog een aantal onbeantwoorde vragen over het kopen van een overhemd. Wij delen daarom graag een aantal veelvoorkomende vraagstukken bij het kopen van een overhemd.

Overhemd-schijnt-door

Help, mijn overhemd schijnt door

Het ene overhemd is dunner of van een fijnere stof dan het andere. Een dunnere stof is fijn in de zomer en een dikkere stof is meer geschikt voor de winterperiode. Als je een niet doorschijnend overhemd wil kopen is het verstandig om te letten op het type stof en de dikte van deze stof. Een aantal wevingen hebben namelijk de eigenschap sneller door te schijnen dan andere. Onze tip: koop geen overhemd met poplin weving. Poplin is een dunne en goedkopere weving en schijnt hierdoor snel door. Kies voor een twill of oxford weving als je een niet doorschijnend overhemd zoekt.

Strijkvrij-shirt-kopen

Ik zoek een overhemd dat niet gestreken hoeft te worden

Nooit meer hoeven strijken, een droom voor veel mannen. Gelukkig is er een grote variatie aan strijkvrije overhemden beschikbaar. Helaas is de ervaring dat ook deze overhemden enigszins gestreken moeten worden. Door het overhemd op de juiste manier te wassen en uit te hangen kan het grootste strijkwerk echter voorkomen worden. Een aantal tips: was het overhemd zo nat mogelijk, op een laag toerental en een zo kort mogelijk programma. Was overhemden bij voorkeur alleen met andere overhemden of fijne kleding, dus niet met broeken of handdoeken. Haal het shirt gelijk uit de wasmachine en hang het uit op een hangertje met de knoopjes open. Op deze manier voorkom je onnodig strijkwerk.

Perfecte-pasvorm-overhemd

Een overhemd past mij nooit goed

Wellicht het meest voorkomende vraagstuk: “ik kan nooit een goed zittend overhemd vinden”. Dit probleem ontstaat omdat de meeste mannen eigenlijk hun maat niet weten. De boordmaat is een goede indicatie voor je maat: leg een centimeter om je nek. Het aantal centimeters is je boordmaat. Om helemaal zeker te zijn van de maat meet je de omvang van je borst en buik. Tel hierbij 6-10 centimeter bovenop en je hebt de perfecte overhemdmaat.

Een andere vraag? Stel hem aan de overhemdspecialist van Nederland

Hierboven hebben we een aantal vraagstukken beantwoord, maar het kan natuurlijk zijn dat je zelf een andere vraag hebt die hier niet tussen staat. De overhemdspecialist van Nederland helpt je graag: overhemden.com. Hier vind je overhemden in alle maten, pasvormen, kleuren, en tevens de beste merken: Profuomo, Ledûb, Calvin Klein, Circle of Gentlemen, Jacques Britt en meer. Succes!

1 Reactie

  • Gino
    16 juni 2016

    Iedere man zou volgens mij een tiental echt goed zittende overhemden moeten hebben. Het is zeker belangrijk dat het van een goede kwaliteit is en dus lang meegaat. Een goed overhemd staat elke man mooi!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram