Schiphol’s Johnnie Walker House is de eerste van Europa

Schiphol’s Johnnie Walker House is de eerste van Europa

schiphol-johnnie-walker-house-1

Amsterdam Airport Schiphol heeft een primeur, want onze Nederlandse luchthaven is de eerste in Europa die een Johnnie Walker House heeft verwelkomd..

“Stel je eens voor dat je ’s werelds beste Schotse whisky’s kan proeven en ook nog de kans krijgt om de meest zeldzame blends te kopen die nergens anders te koop zijn. En stel je eens voor dat zeer kundige whiskykenners voor je klaar staan om je mee te nemen op een zintuigprikkelende reis in een privébar met de ‘look & feel’ van een galerie. En denk daarbij dat je op Schiphol op je vlucht aan het wachten bent”, aldus de inleiding van het persbericht omtrent dit heugelijke nieuws.

Als jij binnenkort door de terminal van Schiphool loopt en door Lounge 2 komt, dan ben je welkom in Europa’s eerste Johnnie Walker House. Het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol – zoals de volledige naam luidt – is de eerste in Europa, na eerdere openingen van de Houses in Taipei, Mumbai, Singapore en Auckland. Ontworpen om reizigers te inspireren met Johnnie Walker’s geschiedenis, herkomst en pioniersgeest, is het hier mogelijk om het vakmanschap en de uitzonderlijke kwaliteiten van Johnnie Walker te ervaren. Je krijgt een interactieve en zintuiglijke reis, waarin het proeven en ruiken van de zeldzame elementen van de beroemde blends centraal staan.

schiphol-johnnie-walker-house-2

“De afgelopen jaren hebben we uitzonderlijk succes gehad en fantastische reacties van consumenten ontvangen na het openen van onze Johnnie Walker Houses op luchthavens in Azië. Nu brengen we deze exclusieve ervaring naar Europa en zijn we ervan overtuigd dat we de consumenten in deze markt op dezelfde manier verrassen. Ons doel is om onze bezoekers onder te dompelen in iets totaal anders dan de norm in travel retail. Dit gebeurt door hen een exclusieve kijk te geven in de wereld van Johnnie Walker en ze toegang te geven tot een van ’s werelds beste Schotse whisky’s”, aldus Doug Bagley, Managing Director, Diageo Global Travel en Middle East.

Het eerste Europese Johnnie Walker House op Schiphol telt twee verdiepingen en in het design zien we elementen van koper, water, gerst, turf en eiken. Consumenten worden zo ondergedompeld in een galerie-ervaring waarin de rijke geschiedenis van het whisky proces wordt getoond.

Misschien wel het leukste onderdeel is dat wij als gast zijnde ook de mogelijkheid hebben om een speciale whisky tasting te krijgen in de luxe privébar, die het hele jaar is geopend voor Johnnie Walker House members. Daarnaast is het ook mogelijk om Johnnie Walker House Exclusive Collections te bemachtigen die exclusief in het Johnnie Walker House verkrijgbaar zijn, zoals John Walker & Sons Master Blenders Collection, Johnnie Walker Epic Dates Collection en Johnnie Walker House Zodiac Collection.

schiphol-johnnie-walker-house-limited-edition

Limited Edition Schiphol

Om de opening van het House te vieren is er een limited edition van het Johnnie Walker House™ Blue Label Casks edition – Schiphol Limited Edition exclusief verkrijgbaar voor gasten van het huis. De fles is geïllustreerd door de Nederlandse kunstenaar Merijn Hos, en laat de iconische ‘Striding Man’ zien die in een grote houten klomp van Schotland naar Schiphol reist, omgeven door de iconische tulpen, molens en fietsen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram