KAZMOK geeft design & duurzaamheid een nieuwe dimensie

KAZMOK geeft design & duurzaamheid een nieuwe dimensie

kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-0

We kunnen als man zijnde kiezen uit een enorm arsenaal aan zakentassen en merken. Naast een schitterend design en praktisch ontwerp, claimen steeds meer labels duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben. Er kan echter maar één de beste zijn als het aankomt op de combinatie van uiterlijk design, praktisch ontwerp en duurzaamheid: maak kennis met het Nederlandse KAZMOK.

Voordat we ingaan op wat KAZMOK zo bijzonder maakt is het belangrijk om te weten dat KAZMOK een label is dat pas sinds 2010 bestaat, maar wiens designer en eigenaar Dinand Stufkens menig prijs in de wacht sleepte met betrekking tot zijn visie en goede ontwerpen. De Nederlander – die in de top 12 van de DAC World’s Leading Designers staat – won onder meer de internationaal bekende ‘Red Dot Design Award’ en ‘Italian Design Award’.

kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-1

Dat KAZMOK’s collectie zakelijke tassen en accessoires zo goed is ontvangen, heet dan ook geen verrassing. Maar wat maakt hun exemplaren naast een uitstekend uiterlijk en praktisch design dan zo speciaal? Wat geeft dat extra element? Zoals gezegd zit dit gegeven in de duurzaamheid. Waar veel kwaliteitstassen kiezen voor talloze soorten leder, heeft Kazmok gekozen voor gebruikte transportbanden. Een verrassende keuze, maar wel een keuze die zorgt voor unieke zakentassen voor de zakenman (en –vrouw) en bovendien een duurzame oplossing biedt voor het aanwezige overschot van deze banden.

De slogan van KAZMOK luidt “From industrial waste to a luxurious lifestyle item” en eerlijkheid gebied te zeggen dat het idee ingenieus is en de tassen inderdaad van hoge kwaliteit zijn. Een perfect doel voor grofweg een stapel transportbanden die hun oorspronkelijke doel niet langer kunnen dienen.

kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-7

KAZMOK lanceerde onlangs trouwens een nieuwe website. Hierop is de volledige collectie terug te vinden. Naast de basiscollectie heeft KAZMOK ook een accessoirelijn met sleutelhangers, riemen en een heuse ‘beer carrier’ voor op de fiets.

De meest gecollecteerde transportbanden zijn zwart van kleur en vormen de basis van KAZMOK. Naast zwart komen er heel soms zeer bijzondere kleuren binnen, zoals een grijze, stoffen band uit de textielindustrie, geribbelde transportband van Schiphol, groen van de bloemenveiling of geel uit de agrarische sector. Deze zeldzame banden worden apart genomen en verwerkt in unieke collectors items genaamd ‘the Limited editions’.

De luxueuze zakentassen en accessoires zijn verkrijgbaar via kazmok.com (hyperlink). Prijzen variëren van €349,- tot €1.499,- voor een limited edition.

kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-2kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-3kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-4kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-5kazmok-zakentassen-design-duurzaamheid-6

Post a Comment

#Volg ons op Instagram