Zo maak je de perfecte Tonijn Sushi Maki [video)

Zo maak je de perfecte Tonijn Sushi Maki [video)

Sushi haal je tegenwoordig om de hoek als je wilt, maar zelf aan de slag met de rijst en vis blijft een lekkere uitdaging. Alhoewel sushi zelf maken helemaal niet complex hoeft te zijn, vereist het maken van de perfecte tonijn maki nog wel een aantal stappen..

Ondanks het feit dat er slechts vijf ingrediënten worden gebruikt voor een van de meest populaire sushi gerechten ter wereld, moet je even twee keer nadenken voordat je tonijn rollen (maki) thuis gaat maken.

In de video – met dank aan Vice Munchies – zien we sushi-chef John Daley, van New York Sushi Ko, die ons direct meeneemt naar de basis als hij de noodzaak van een goede mat benadrukt, waar wij Japanse azijn kunnen kopen en waarom we het scherpste mes moeten gebruiken.

Hij kruidt en masseert de rijst, ‘plakt’ de tonijn en draait tenslotte de ‘nori’. Zoals Daley verklaart, is de sleutel tot een goede tonijn roll het gebruiken van de meest verse, hoogste kwaliteit tonijn die je kunt vinden. Makkelijk toch?.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram