Brillentrends 2016 voor de man

Brillentrends 2016 voor de man

brillentrends-2016-mannen

Een bril wordt allang niet meer alleen gezien als instrument dat je helpt om beter te kunnen zien. Het is een modeaccessoire waarmee je een outfit compleet maakt. Dit jaar kenmerkt de wereld van de bril zich door verrassende materiaalcombinaties in mooie vormen en frisse tinten. Wij geven je een aantal tips om er fashionable bij te lopen.

    • Gezichtsvorm

Voordat je een bril aanschaft, is het belangrijk dat je weet welk montuur bij jouw gezicht past. Zodra je weet welke vorm en stijl de contouren van je gezicht het beste uit laten komen, is het vinden van de perfecte bril een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over de verschillende monturen per gezichtsvorm.

    • Kleurenpalet

In 2016 krijgen de kleuren een verassende twist. Frisse tinten komen om de hoek kijken en ook grijs wordt een toonaangevende kleur. De extra touch komt van het ‘dip dye’-patroon, waarbij lijkt of het montuur even in de verfpot is ondergedompeld. Een mix van zwart-, grijs- en bruintinten verleent de look elegantie.

    • Groot en rond

Grote brillenglazen zorgen dit jaar voor een stoere look. Gecombineerd met een slank montuur en fijn afgewerkte pootjes ontstaat er een dynamisch effect. Met de ronde bril komt de definitie van klassiek weer terug in de brillenwereld.

    • Materialenmix

Brillenontwerpers geven de monturen een boost door verschillende materialen te gebruiken. Ze maken vakkundig gebruik van een combinatie van metaal en acetaat. Verder is hout een opvallend materiaal waarmee ze het aanbod verruimen. De brillen zijn opgebouwd uit meerdere houtlaagjes en afgewerkt met carbon. Dat laatste zorgt voor stabiliteit, maar verandert de uitstraling niet.

Neem vooral de tijd om een goede bril uit te zoeken. Ga meerdere winkels binnen en probeer verschillende monturen uit. Mocht je naast deze trends ook graag meegaan met de zonnenbrillentrends van 2016, dan is het een goed idee om naast je bril voor daglenzen te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens op deze website om te bepalen welke daglenzen voor jou het meest geschikt zijn.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram