CODE 8: Deze korte sci-fi film met Mutanten heeft crowdfunding rond! [VIDEO]

CODE 8: Deze korte sci-fi film met Mutanten heeft crowdfunding rond! [VIDEO]

CODE 8 is een korte sci-fi film van zo’n 10 minuten. Deze film bekijk je hier en draait om mutanten die te maken krijgen met politiegeweld. Doel van de korte film is een crowdfunding om het een vervolg te geven..

Superhelden die worden onderdrukt en gecontroleerd door de samenleving is een thema dat erg populair is bij succesvolle films van Marvel en DC Comics – plot van Captain America: Civil War draait om de Superhuman Registration Act. De korte sci-fi film van regisseur Jeff Chan werpt de kwestie in een nog makkelijke te relateren  licht.

Getiteld Code 8, volgt de film een dag uit het leven van een jongeman (Stephen Amell) die behoort tot de onderklasse van de “specials” (lees: mutanten) die superkrachten bezitten, maar zijn gedegradeerd tot samenleving onder ernstig politietoezicht. Ze leven op de rand van de samenleving en doen zwaar, onderbetaald werk. Deze beelden zijn duidelijk geïnspireerd door de illegale Mexicanen die werk zoeken in o.a. Californië.

Op een dag komt de hoofdrolspeler in een confrontatie terecht met de politie en kan hij niet anders dan zijn onbekende kracht onthullen, wat aanleiding is voor een stadsbrede klopjacht.

De cast bevat ook Sung Kang (Fast & Furious) en Aaron Abrams, en Code 8 heeft haar crowdfunding doel in twee dagen ruim overtroffen. Meer informatie over de komst van de complete film vind je hier online.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram