Apple introduceert iPhone SE en kleine 9.7″ iPad Pro

Apple introduceert iPhone SE en kleine 9.7″ iPad Pro

apple-iphone-se-smartphone

Apple gaat inderdaad een kleinere iPhone lanceren, zo bleek na het evenement in Cupertino waarbij de gloednieuwe iPhone SE werd onthuld. Ook kunnen we kleinere 9.7 inch iPad verwachten..

Gelukkig beknibbelt het 5s-geïnspireerde ontwerp niet op de details. Met het aanbieden van een kleiner, 4-inch alternatief voor de grotere 6s en 6s Plus, is de SE net zo krachtig als zijn voorgangers – dankzij een A9 chip en M9 motion processor – en beschikt hij zelfs over een 12MP iSight-camera (met Focus Pixels en True Tone flash), Retina flitser voor zijn forward-facing camera, 4K video-mogelijkheden, high speed 802.11ac WiFi (evenals Wi-Fi bellen), 50% sneller LTE, Apple Pay en Touch ID.

De iPhone SE is verkrijgbaar voor $ 399 voor 16GB of $ 499 voor 64 GB en lanceert 31 maart. De Nederlandse prijzen zullen omgewisseld niet veel verschillen.

iPad Pro 9.7″

Apple’s 9,7-inch iPads zijn veruit de meest populaire, goed voor meer dan 200 miljoen wereldwijd verkocht. Het is dus logisch dat de Cupertino tech-reus in die richting blijft gaan met zijn nieuwste tablet: een kleinere 9,7-inch variant op de iPad Pro.

apple-ipad-pro-9-7-inch-tablet

Onthuld naast de iPhone SE, heeft de nieuwe iPad – net als het origineel – zowel Pencil als Smart Keyboard ondersteuning en wordt hij geleverd met een True Tone display (dat is Apple’s minst reflecterende scherm to-date en deze meet omgevingskleurtemperatuur voor het aanpassen van het scherm), 12MP iSight-camera met 4K-opnamemogelijkheden en een 5MP camera met FaceTime Retina flitser. Net als de Pro-voorganger, heeft de nieuwe iPad ook Apple’s A9X chip en M9 processor.

Silver, Gold, Space Gray en Rose Gold kleuren zijn beschikbaar voor de 9,7-inch iPad Pro lancering op 31 maart, met opties voor 32GB, 128GB en 256GB capaciteit voor respectievelijk $ 599, $ 749 en $ 899.

En als je nog steeds de voorkeur hebt voor een originele iPad Pro wat betreft grootte, vrees niet: Apple zal de lancering van een 256GB versie van zijn 12,9-inch tablet op dezelfde dag bieden voor $ 1099.

Voor meer informatie, check apple.com.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram