Lamborghini introduceert de 770PK Centenario in Genève

Lamborghini introduceert de 770PK Centenario in Genève

lamborghini-centenario-1

Wijlen Ferruccio Lamborghini zou dit jaar zijn 100ste verjaardag hebben gevierd, dus om zijn leven te vieren, heeft de Italiaanse fabrikant een zeer zeldzame hypercar onthuld:  Centenario.

In de voetsporen tredend van Lambo’s recente Sesto Elemento, markeert de Centenario – die is gebaseerd op de Aventador SV – de 100-jarige mijlpaal met een strakke koolstofvezel constructie en een aangepaste, meer aerodynamische buitenkant die wordt gekenmerkt door een royale achtervleugel voor extra downforce.

Onder de motorkap ligt een atmosferische 6,5-liter V12-motor – gekoppeld aan een rear-wheel drive systeem – in staat to 770 pk en versnelling 0-100 km/u in slechts 2,8 seconden voordat ze topt bij 350 km/u.

De Centenario upgrades zijn zelfs terug te vinden binnen het interieur, aangezien een 10,1-inch touchscreen display nu met Apple CarPlay ondersteuning komt.

Beperkt tot slechts 40 productiemodellen (20 coupés en 20 roadsters) zijn alle Centenarios al gereserveerd met een startprijs van $ 1.900.000 USD.

lamborghini-centenario-6

lamborghini-centenario-5

lamborghini-centenario-2

lamborghini-centenario-4

lamborghini-centenario-3

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram